Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Savetu za štampu ove godine podneto 60 žalbi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 11. 2013.

Izvor: Politika, Beta

Savetu za štampu ove godine podneto 60 žalbi

Savetu za štampu Srbije od početka 2013. godine podneto je oko 60 žalbi na povrede Kodeksa novinara, što je znatno više nego prethodne godine, rečeno je na seminaru saveta juče u Beogradu.

„Javnost saznaje za Savet za štampu i ljudi počinju sve više da nam se obraćaju”, kazala je članica upravnog odbora tog tela Safeta Biševac na skupu „Savet za štampu i pravosuđe: partnerstvo za najviše standarde u novinarstvu”.

Ona je istakla da je zadatak Saveta da posreduje između medija i oštećenih radi objavljivanja demantija, ispravki ili izvinjenja, i da je neophodno ubediti čitaoce štampanih medija da se u slučaju povrede časti ili dostojanstva ne obraćaju sudovima već savetu. „Odvraćanje onih koji su nezadovoljni izveštavanjem medija od sudskih tužbi za nas je veliki uspeh”, rekao je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi