Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saopštenje Pokrajinskog odbora DS za Vojodinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 11. 2013.

Izvor: Dnevnik

Saopštenje Pokrajinskog odbora DS za Vojodinu

Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu je uložio žalbu na predlog za izvršenje navodnog duga koji mu je uputio “Dnevnik Vojvodina pres”, i taj predmet se trenutno nalazi pred sudom.

Pokrajinski odbor DS je izmirio sve ugovorne obaveze prema “Dnevnik Vojvodina presu” iz predizborne kampanje,  ukazuje na to da vest o navodnom dugu koja se danas pojavila predstavlja zloupotrebu teške finansijske situacije u kojoj se nalaze novinari, zarad obračuna sa političkim protivnicima onih koji su “Dnevnik” uzurpirali.

Pokrajinski odbor DS podseća i da je zloupotreba ove ugledne novinske kuće i novinara koji su u njoj profesionalno obavljali svoj posao započela još u februaru kada je protivzakonito promenjen glavni i odgovorni urednik, a zbog te uzurpacije je u aprilu mesecu pokrenuta tužba. Zbog nove pristrasne i navijačke uređivačke politike, koja je pratila ovu protivzakonitu promenu, sa “Dnevnikom” su nakon dugo godina saradnju prekinuli doajeni našeg novinarstva poput Teofila Pančića i Đorđa Randelja, ali i mnogi drugi.

Žalosno je to što novi vlasnici “Dnevnika”, koji su do vlasništva nad najstarijim novosadskim listom došli protivzakonito, urušavaju godinama građeni ugled ove novinske kuće i koriste “Dnevnik” da plasiraju neistine o političkim protivnicima.

22. novembar 2013.
Informativna služba DS
Nušićeva 6/II,
11000 Beograd, Srbija
Odgovor našeg urednika sutra

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi