Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Man'te se politike, di su naši novci
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2013.

Autor: Miroljub Mijušković Izvor: Dnevnik

Man'te se politike, di su naši novci

Opet prodaja magle! Opet zamena teza! Man'te se politike n.n. prikrivači iz centrale Demokratske stranke, već jasno i glasno kažite: DI SU NAŠI NOVCI?

 Gde se zagubi tih, bez zatezne kamate, 5.240.509 dinara,  i pod čije piliće je potureno tih 800.200 primeraka 16-straničnog, kolornog promotivnog materijala, koji smo štampali u prošlogodišnjoj kampanji po narudžbi Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu, a koji ste zaboravili da platite.

Na elektronsku adresu naše redakcije stiglo je preksinoć „Saopštenje Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu", bez memoranduma, bez pečata, bez potpisa... Samo: Informativna služba DS, adresa u Beogradu i četiri telefonska broja.

Nikada u takvoj formi nisu nam se obraćale vojvođanske demokrate, pa namah pomislismo da je smicalica, kad, ono, na sajtu DS-u transparentno privržene pokrajinske medijske kuće iskoči isto.

Da nam, ne daj Bože, ne bilo zamereno da smo neprofesionalni, objavili smo ga i mi u jučerašnjem broju, bez obzira na anonimnost dopisivača. Istina, insajderi iz DS su nam odmah javili da su saopštenje sastavljali ONAJ koji je obećavao da će milionski tiraž promomaterijala platiti prijatelji i sponzori njihove stranke i ONA što je posle izbora za njim tamo dolepršala.

Jeste, baš taj što su mediji pisali da je onomad u čudnom stanju karambolisao parkirana kola u centru Novog Sada i jesta - ta.

Čim potvrdimo informaciju, svakako ćemo protiv istih podneti krivičnu prijavu za prikrivanje krivičnog dela prevare ili krađe. Uopšte ne sumnjamo da tužilaštvo može drugačije kvalifikovati skandalozan način na koji je PO DS o trošku zaposlenih u našem preduzeću došao do milionskog tiraža propagandnih novina sa likom Bojana Pajtića na naslovnici.

Upravo zbog toga i zahtevamo da policija do kraja rasvetli ovaj slučaj. Ukazali smo na više imena iz PO DS koja su direktno učestvovala u narudžbini: Strahinja Simović, tadašnji predsednik Izvršnog odbora PO DS, Slavko Gajicki, sekretar PO DS, Vladimir Vuković, takođe funkcioner PO DS. Predočićemo svu dokumentaciju - račune, otpremnice, elektronsku prepisku...

Recimo, onu kojom Vuković 19. marta 2012. godine u 12.02 časova precizira pet puta veći tiraž od onog koji DS danas priznaje da je ugovorila.

Umesto da prozvani reaguju, oglasili su se n.n. prikrivači iz DS. Bez argumenata, baš kao što su navikli svih ovih godina, pokušali su još jednom da zamene teze. Pa su se tako setili, promene vlasništva i promene glavnog urednika našeg lista, za koju vele da su osporili na sudu, ali zaboravljaju da su spor (prvostepeno) izgubili, te novinarskih "doajena" Bogoljuba i Đoke...

Drago nam je što misle o njima, zaslužili su, ali tek podsećanja radi, saradnja sa obojicom je prekinuta zato što je mi više nismo želeli, a ne zato što se njima nije sviđala uređivačka politika.

No, ni to nema veze sa osnovnim pitanjem: LjUDI, GDE JE NAŠ NOVAC!

A dotle ćemo gospodu iz DS na to svakodnevno podsećati. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi