Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kablovski operateri još nisu na redu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 11. 2013.

Izvor: Pregled

Kablovski operateri još nisu na redu

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Saša Mirković rekao je juče da se u radu na Nacrtu zakona o elektronskim medijima još nije došlo do odbredbi o kablovskim operaterima. Povodom pisanja medija da je u zakonu koji se priprema uveden član koji sprečava distributere medijskog sadržaja ili njegovog vlasnika da proizvodi sopstvene vesti ili informativni program, Mirković je agenciji Beta kazao da radna grupa koja priprema Nacrt zakona o elektronskim medijima razmatra komentare koji su stigli na javnoj raspravi.

 

„Do tog konkretnog člana, odnosno odredbi nismo još stigli. U Nacrtu zakona o elektronskim medijima to je član 109. Razmatraćemo komentare koji su stigli tokom javne rasprave s raznih strana na taj član i onda će radna grupa zauzeti stav koji će zatim ići na mišljenje kod resornih ministarstava“, kazao je Mirković.

Mediji su naveli da je dolazak Si-En-Ena u zemlje bivše Jugoslavije, odnosno televizijske mreže N1, koja će se od iduće godine emitovati iz Zagreba, Sarajeva i Beograda, izazvao burne reakcije u Srbiji i da se u tišini već neko vreme odvija žestok sukob čelnih ljudi N1 i Vlade Srbije koji bi mogao dovesti do odustajanja od pokretanja N1 u Srbiji, a time i propasti projekta u Hrvatskoj.

On je najavio da bi Nacrt zakona o javnom informisanju trebalo do kraja godine da iz Ministarstva kulture bude upućen Vladi Srbije, a nacrti zakona o elektronskim medijima i javnim servisima u prvom tromesečju 2014.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi