Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS digital slavi pet godina postojanja na medijskom nebu Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 11. 2013.

Autor: J. M. Izvor: Večernje novosti

RTS digital slavi pet godina postojanja na medijskom nebu Srbije

Jedini nekomercijalni, dvadesetčetvoročasovni program kulture i umetnosti u Srbiji - RTS Digital danas slavi pet godina postojanja.

 

Pod krilaticom “digitalno oštro” ovaj program se sa visokim tehničkim i programskim standardima upisao u pionire moderne istorije TV medija. Njihov koncept naišao je na odličan prijem kod publike. RTS Digital svakodnevno beleži rast gledanosti, na obostrano zadovljostvo uredništva ove kuće i savremenog, obrazovanog gledaoca.

- Ostali smo pri početnoj ideji da odnos muzičkog programa i ostalih žanrova u programskoj šemi bude 70 prema 30 - kaže odgovorna urednica digitalnog i satelitskog programa RTS Tatjana Ćitić.

- Ipak, uveli smo neke novitete koji su se pokazali kao dobro rešenje. Programsku šemu smo učinili dinamičnijom. Dosta kratkih formata, kontrastnih kombinacija muzičkih žanrova i najrazličitijih tematskih sadržaja. Sve to je očigledno privuklo i neke nove gledaoce i uticalo na blag, ali konstantan porast gledanosti RTS Digitala.

Povodom jubileja, u 20.00, RTS Digital prikazuje najnoviji resital u Karnegi holu jednog od vodećih pijanista u svetu - Langa Langa, a u 20.45 je nesvakidašnji portret prve velike pop zvezde u istoriji, Volfganga Amadeusa u filmu “Mocart superstar”.

Autorka Nevena Milić za 5. rođendan priredila je specijalnu dokumentarnu emisiju “Život u budućnosti” (21.35), koja prikazuje kakav je prijem ovaj program imao u našoj sredini, kakvo je njegovo mesto u ukupnim društvenim i kulturnim prilikama i zašto RTS Digital predstavlja život u budućnosti. O ovim temama promišljaju brojni poznavaoci televizije u nas. U nastavku večeri (22.05) na programu je emisija “Ostavi sve i čitaj” sa piscem, izdavačem i prevodiocem Vladislavom Bajcem.

Život u budućnosti

Kada je pre pet godina zaživeo program RTS Digital dnevno su, u proseku, imali oko 8.000 gledalaca, danas ih je oko 100.000, a ipak je Tatjana Ćitić odlučila da tokom ove slavljeničke nedelje prošire gledanost.

- Za gledaoce koji ne mogu da prate RTS Digital RTS 2 će svake večeri oko 23.00, tokom ove nedelje, prikazivati program naše redakcije. Večeras preporučujem emisiju ”Život u budućnosti” (23.40) - najavljuje urednica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi