Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminula novinarka RTV Dušica Pejović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 11. 2013.

Izvor: RTV

Preminula novinarka RTV Dušica Pejović

Dugogodišnja novinarka RTV u penziji i pozorišna kritičarka Dušica Pejović, nakon duge i teške bolesti, preminula je u 59. godini. Ostaće upamćena kao rafinirani i posvećeni tumač sveta pozorišne umetnosti, poezije i ljudske kreativnosti.

Sa strahopoštovanjem su se čekale njene kritike pozorišnih predstava- glumcima i rediteljima bila je relevantan reper o ostvarenim kreacijama. Niko u pozorišnom svetu nije imao takav senzor za najtananije poetske slojeve kao što ih je imala Dušica Pejović. I niko slušaocima i gledaocima nije umeo da dočara magiju pozorišta kao što je to znala Dušica.

Novinarsku karijeru počela je i okončala u Radio-televiziji Vojvodine. Iz radijske novinarke razvila se u uglednu kritičarku. Bila je i članica žirija na velikom sarajevskom festivalu MESS, selektorka Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, stalna saradnica teatarskog časopisa "Scena".

Bila je dugogodišnja urednica emisija za kulturu radija i televizije, u kojima je otvarala prostor i za afirmaciju mladih umetnika. Njene televizijske emisije o istaknutim umetnicima u Vojvodini sada su nezaobilazni deo kulturne istorije ovih prostora.

Komemoracija povodom smrti Dušice Pejović je sutra u 11 časova u zgradi Radio-televizije Vojvodine, a sahrana je u 14 časova na temerinskom groblju u starom Đurđevu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi