Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio emituje- probleme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2013.

Autor: SL. P. Izvor: Večernje novosti

Radio emituje- probleme

Odbornička grupa DS u Skupštini Zrenjanina zatražila je da se pripremi izveštaj o stanju u JP Radio Zrenjanin, čiji je račun u blokadi od septembra, a cele godine nikako da se izabere direktor.

Ova radiodifuzna ustanova regionalnog karaktera izuzeta je (za sada) iz privatizacije zbog multietničkog karaktera, odnosno, emitovanja programa na pet jezika nacionalnih manjina koje žive u zrenjaninskoj i susednim opštinama. Radio košta budžet Zrenjanina oko 30 miliona dinara godišnje, a većina od 30 zaposlenih kadrovi su bez odgovarajućih kvalifikacija i uglavnom primljeni po političkoj podobnosti.

- Direktor Ljiljana Popović je još u maju podnela ostavku, a nadzorni odbor nezakonito joj je uskratio pravo potpisa, iako je po APR i dalje rukovodilac.

Sva dokumenta potpisuje Ljubica Travica, inače, odbornik SNS u Skupštini grada, što je svakako sukob interesa. Problem je što je račun ustanove u blokadi već tri meseca i što na dva konkursa nije izabran novi direktor - kaže Goran Kaurić, šef odborničke grupe DS u SG.

Nezvanično, partneri vladajuće koalicije (SNS i SPS) ne mogu da se dogovore kome pripada direktorsko mesto u ovoj javnoj ustanovi, a učesnici dva konkursa nikada nisu dobili obaveštenje zašto su poništeni.

- Situacija u Radiju je neprimerna i nedopustiva, zahtevamo da Skupština grada prekine agoniju u ustanovi i omogući normalan rad zaposlenima - ističe Kaurić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi