Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužilaštvo radi na novim dokazima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2013.

Izvor: B92

Tužilaštvo radi na novim dokazima

Povodom pisma brata Slavka Ćuruvije, Miljko Radisavljević rekao je za B92 da je Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv počinilaca ovog krivičnog dela.

"U istrazi, Tužilastvo je sa radnom grupom, koju čine pripadnici policije i BIA, došlo do novih dokumenata i podataka. Njihova analiza i veštačenje su u toku. Očekujemo da će to omogućiti ne samo identifikovanje učinilaca već i razjašnjenje njihovih uloga u ovom zločinu. Tužilaštvo ne radi na bilo čija "namigivanja" već na osnovu dokaza koji mu se prezentuju", kaže Radisaljević.

Tužilaštvo za organizovani kriminal nije odgovorno što dokazi nisu prikupljeni odmah posle zločina ili u kratkom vremenu nakon toga od strane lica čiji je to bio poseban zadatak i zakonska obaveza.

"Traganje za dokazima mnogo godina nakon događaja i problemi koje takva okolnost nosi sa sobom zahtevaju mnogo rada, upornosti a i vremena. Na osnovu rezultata istražnih radnji koje su u toku kao i drugih dokaza koje je prikupila Radna grupa i Tužilaštvo za organizovani kriminal biće doneta odluka o pokretanju krivičnog postupka protiv određenih lica", dodao je tužilac Miljko Radisavljević.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi