Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ubijen novinar koji je otkrio istinu o Putinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 12. 2013.

Izvor: Naše novine

Ruski politikolog optužio predsednika

Ubijen novinar koji je otkrio istinu o Putinu

56 novinara ubijeno je u Rusiji u poslednjih deset godina.

Detalji iz privatnog života predsednika Rusije malo su poznati svetskoj javnosti, tvrdi ruski politikolog Stanislav Belkovski, koji u svojoj knjizi otkriva da je poslednji novinar koji je pokušao nešto da sazna o Putinovom detinjstvu nastradaao pod sumnjivim okolnostima.  Naime, novinar koji je pokušao da istraži Putinovu prošlost poginuo je u nesreći usled eksplozije privatnog aviona u kojem se nalazio, tvrdi Belkovski.

U poslednjih deset godina 56 novinara je ubijeno u Rusiji. Ko god je zadirao u Putinovu privatnost ili nešto na temu korupcije nestajao je pod misterioznim okolnostima: Iako se na listi ubijenih u Društvu za zaštitu novinara ističe kako su mnogi od njih izvršili samoubistvo, veruje se da su svi stradali od "režimske ruke".

Belkovski, koji je kolumnista jednog moskovskog tabloida, u svojoj knjizi ističe kako je Putinov otac bio alkoholičar, zbog čega je njegova majka bila primorana da ga da na usvajanje jednoj porodici u Lenjingradu.

-Mali Vladimir, koji je odrastao bez oca i roditeljske ljubavi, bio je povučeno i namrgođeno dete - napisao je Belkovski na osnovu navoda nastradalog novinara. Ključ razumevanja Putinove ličnosti leži u njegovom nesrećnom detinjstvu, smatra ovaj politikolog. Prema rečima Belkovskog, Putin je zbog ovakve porodične situacije tražio novu porodicu, pa je tako u oligarhu Romanu Abramoviču video brata, a u nekadašnjem predsedniku Borisu Jeljcinu - oca.

- S druge strane, Putinov portparol Dmitri Peskov odbacio je sve tvrdnje Belkovskog. - Belkovski nema nikakve osnove za svoje tvrdnje ili kako mi to u Rusiji kažemo: "To je pravo smeće" - rekao je Peskov.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi