Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Karadžić: Opomena zbog sadržaja koji ne odgovara standardu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 12. 2013.

Izvor: RTV

Karadžić: Opomena zbog sadržaja koji ne odgovara standardu

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić izjavio je danas da je to telo izreklo opomenu RTV-u zbog programskog sadržaja koji "ne odgovara uređivačkoj politici i novinarskim standardima" i da ta agencija "ima ingerencije da u slučaju da proceni da je došlo do kršenja zakona izrekne mere u skladu sa Zakonom o radiodifuziji".

 

"Opomenom se, u skladu sa Zakonom o radiodifuziji, skreće pažnja emiteru da slične propuste ne bi trebalo više da čini", rekao je Karadžić Tanjugu.

On je dodao da je "sledeća mera" javno upozorenje, koje se izriče ako emiter ponovi nešto slično ili drugim činjenjem prekrši zakon".

"Ali uveren sam da do toga neće doći, s obzirom na dosadašnji rad RTV", rekao je Karadzić.

On je istakao da RRA ima ingerencije da u slučaju da proceni da je došlo do kršenja zakona izrekne mere u skladu sa Zakonom o radiodifuziji.

Karadzić je dodao i da je menadzment televizije svestan da je načinjen propust i da su "i oni ljudima koji su radili emisiju izrekli mere u skladu sa svojim pravilnicima".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi