Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Peković: RRA nije cenzor
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 12. 2013.

Peković: RRA nije cenzor

U razgovoru novinara RTV Vojvodine sa Atifete Jahjagom povređen je zakon i zbog tog smo reagovali, kaže za RTS član Saveta RRA Goran Peković i odbacuje optužbe da je RRA cenzor. Zašto novinarska udruženja ne reaguju na slučajeve autocenzure, upitao je Peković i objasnio da je intervju sa Jahjagom pre objavljivanja poslat Kancelariji Vlade Srbije za saradnju s medijima.

 

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije Goran Peković odbacuje optužbe da je RRA cenzor i tvrdi da su, kada su opomenuli RT Vojvodine zbog intervjua sa Atifete Jahjagom samo reagovali na povredu zakona.

Peković ističe i da RRA nije vodila postupak protiv novinara, već protiv emitera koji je, uvidevši greške u radu novinara, obustavio dalju saradnju sa njim.

"Nakon svega što se desilo, Radio-televizija Vojvodine povela je postupak i otpustila saradnika, ali niko unutar celog sistema nije kažnjen", rekao je Peković.   

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Peković je ukazao da se dovodi u pitanje pre svega profesionalizam novinara koji je vodio razgovor sa sagovornikom čiji jezik ne razume, a nije obezbedio prevod.

Novinarska udruženja, koja su burno reagovala na izrečene opomene, upitao je zašto se ne oglašavaju u slučajevima autocenzure i objasnio da je snimak intervjua sa Jahjagom pre emitovanja poslat u Kancelariju Vlade Srbije za saradnju s medijima. 

Kada je o slučaju opomene RTV B92 reč, Peković negira da je RRA reagovala samo zbog toga što je u pitanju Tomislav Nikolić.

Kaže da su na račun Nikolića izrečene neke vrlo ozbiljne optužbe i da je tim povređena instutucija predsednika Republike.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi