Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odluka o Ćuruviji posle veštačenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 12. 2013.

Izvor: Beta, B92

Odluka o Ćuruviji posle veštačenja

Tužilaštvo za organizovani kriminal doneće konačnu odluku u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije kada stignu rezultati veštačenja i analiza novih dokaza.

 "Godinama tužilaštvo i policija rade na tome da se identifikuju osumnjičeni i njihov rad je usmeren upravo ka tome", rekao je tužilac za organizovani Miljko Radisavljević novinarima u Specijalnom sudu.

Radisavljević je odbio da navede bilo kakve detalje o novim dokazima za ubistvo Ćuruvije.

"Sve što radimo jeste da se identifikuju lica koja su izvršila to krivično delo", rekao je Radisavljević novinarima u Specijalnom sudu.

Radisavljević je u nedelju kazao da očekuje da će to omogućiti ne samo identifikovanje učinilaca već i razjašnjenje njihovih uloga u ovom zločinu.

On je istakao da će na osnovu rezultata istražnih radnji koje su u toku kao i drugih prikupljenih dokaza koje je prikupila radna grupa i Tužilastvo biti doneta odluka o pokretanju krivičnog postupka protiv određenih lica.

Radisavljević je ukazao na to da je Tužilastvo na osnovu krivične prijave Ministarstva unutrašnjih poslova protiv N.N. lica naredbom pokrenulo istragu protiv nepoznatih učinilaca tog krivičnog dela.

Tužilac je ukazao da Tužilastvo ne radi na bilo čija "namigivanja" veh na osnovu dokaza koji mu se prezentuje.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal nije odgovorno što dokazi nisu prikupljeni odmah posle zločina ili u kratkom ruku nakon toga od strane lica čiji je to bio poseban zadatak i zakonska obaveza. Traganje za dokazima mnogo godina nakon događaja i problemi koje takva okolnost nosi sa sobom zahtevaju mnogo rada, upornosti a i vremena", naglasio je tužilac Radisavljević.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi rekao je da sva ubistva moraju biti istražena i rešena, a posebno ubistva novinara.

"U ovom slučaju zanima nas da vidimo ispunjenje pravde i da ubice budu pronađene i uspešno procesuirane", rekao je Kirbi.

Na pitanje gde je problem u istrazi ubistva Ćuruvije, koje se dogodilo pre 14 i po godina, u aprilu 1999. godine, Kirbi je odgovorio da on nije advokat i da nikada nije bio sudija, pa ne može da govori o detaljima.

"Mislim da su vladina radna grupa i tužilaštvo sposobni da na odgovarajući način istraže to ubistvo. Ne bi trebalo da gledamo šta se dogodilo u prošlosti, nego da nađemo način kako da radimo u budućnosti", rekao je Kirbi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi