Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U strahu nema slobode štampe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 12. 2013.

Izvor: Politika

U strahu nema slobode štampe

Glavna i odgovorna urednica „Politike” Ljiljana Smajlović objašnjava zašto je „Politika” učestvovala u akciji OEBS-a. „Novinari u Srbiji svakodnevno su meta pretnji, napada i zastrašivanja.

Građani se varaju ako misle da se to njih ne tiče, da je to posao policije i novinarskih udruženja. Nama ne prete zbog nas, već zbog vas: ne ućutkuju oni nas, nego žele da zaplaše vas, naše čitaoce. Nema slobode štampe tamo gde novinari rade u strahu, bedi ili korupciji.

Žao mi je čitalaca koji su se uplašili zbog anonimnih pretnji u beloj koverti koju su juče našli u „Politici”, ali ih molim da se solidarišu sa novinarima. Srpska javnost mora da zna da je Srbija zemlja u kojoj ubice novinara ostaju nekažnjene i još prete. Ako javnost neće novinarsku samocenzuru, neka nam pruži jasnu podršku”, kaže Smajlovićeva.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi