Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Imamo razumevanje za Kikindske, ali...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 12. 2013.

Izvor: Danas

Imamo razumevanje za Kikindske, ali...

Povodom teksta Željka Bodrožića „Nismo poreski razbojnici“ (Danas, 6. decembar 2013)

Reagovanje

Na stranicama vašeg izdanja od 6. decembra 2013. godine, u rubrici "dijalog", objavili ste zanimljiv tekst pod naslovom "Nismo poreski razbojnici", koji potpisuje gospodin Željko Bodrožić, glavni i odgovorni urednik "Kikindskih".

Tim povodom evo još jednog našeg odgovora, koji je i poslednje naše obraćanje vama i javnosti u ovom dijalogu, a povodom zapisnika i rešenja Poreske uprave Republike Srbije (PURS) uručenih "Kikindskim".

Nikada nismo ni pomislili, a kamoli napisali da su zaposleni u "Kikindskim" i gospodin Bodrožić "poreski razbojnici".

Ono što mi molimo da se shvati jeste dosta jednostavna činjenica da PURS ima razumevanje za probleme "Kikindskih", ali ne može da postupa na osnovu molbe, uputstva, dogovora, negodovanja, mišljenja.... već na osnovu zakonskih normi koje u slučaju kršenja imaju jasno propisane sankcije. Sve što je PURS uradila u slučaju "Kikindskih" jeste na osnovu zakona i nema subjektivnih kriterijuma u tome.

Da li su kamate lihvarske, nije pitanje za PURS, jer mi ne donosimo i ne tumačimo, već primenjujemo zakonske odredbe. Koliko država Srbija duguje gospodinu Bodrožiću, šta mu duguje i kako je nastao dug, jeste izvan delokruga i nadležnosti PURS.

Možemo se složiti sa gospodinom Bodrožićem da je bez razloga imao probleme, ali ne možemo postupiti mimo zakona.

Molimo da to razumeju gospodin Bodrožić i svi zaposleni u "Kikindskim", jer su u postupku kontrole ustanovljeni ozbiljni propusti i prekršaji u odnosu na ono što je propisao u postupku evidentiranja, obračuna i plaćanja poreza.

Biro za informisanje Poreske uprave Srbije

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi