Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaštitnik građana osuđuje medijske napade na Sonju Biserko
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 12. 2013.

Izvor: Zaštitnik građana - ombudsman

Zaštitnik građana osuđuje medijske napade na Sonju Biserko

Republički Zaštitnik građana osuđuje nedavni napad na aktivistkinju ljudskih prava Sonju Biserko u Večernjim novostima i istovremeno izražava ozbiljnu zabrinutost zbog toga što taj čin nije osudio niko iz izvršne vlasti.

Medijski napisi koji satanizuju pojedince i od njih prave mete zbog njihovog kritičkog odnosa prema nedavnim ratnim dešavanjima i ulozi Srbije u njima, retkost su i ipak pripadaju nekim drugim vremenima. Međutim, opasnost od tih izuzetaka, pogotovo ako se dese u tiražnim novinama kakve su popularne Večernje novosti, nije za potcenjivanje ni u pogledu konkretnih posledica na onoga protiv koga su upravljeni, niti u odnosu na javni diskurs, stav je zaštitnika građana Saše Jankovića.

Zbog toga zaštitnik građana najoštrije osuđuje način na koji su Večernje novosti pisale o Sonji Biserko u vezi njenog eventualnog svedočenja u tužbi protiv Srbije; govor mržnje sadržan u komentarima pojedinih čitalaca koje su Večernje novosti, uprkos zakonskim i profesionalnim normama, objavile na svom internet sajtu i, konačno, razočaravajuću činjenicu da niko od nadležnih zvaničnika i organa izvršne vlasti nije našao za shodno da osudi takve nedopustive i nezakonite pojave.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi