Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mihajlović: Što pre zakon o javnim servisima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 12. 2013.

Izvor: Beta

Mihajlović: Što pre zakon o javnim servisima

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine (RTV) Srđan Mihajlović založio se danas da što pre bude donet zakon o javnim servisima, kako bi i RTV i Radio-televizija Srbije (RTS) mogli nesmetano da planiraju svoj rad.

Mihajlović je na zajedničkoj sednici odbora za informisanje Skupštine Vojvodine i Skupštine Srbije rekao da RTV očekuje da ima principijelno isti tretman kao i RTS.

"Definisanje nove zakonske regulative je za nas jako važno. Nadamo se da će se zakon što pre naći na dnevnom redu Skupštine Srbije", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, činjenica da letošnjim rebalansom budžeta Srbije nisu bila predviđena sredstva za RTV već samo za RTS, pa je to u znatnoj meri otežalo rad pokrajinskog javnog servisa.

"Nadam se da ćemo u 2014. godini imati zakonsku regulativu koja će dovesti u ravnopravan položaj oba javna servisa. Mi insistiramo samo na sprovođenju zakona", kazao je Mihajlović.

On je naveo da javni servis u Hrvatskoj raspolaže sredstvima većim od 200 miliona evra, dok je predlogom budžeta Srbije za 2014. godinu planirano oko 70 miliona evra za oba javna servisa.

"Samim tim, mi ne možemo produkcijski odgovoriti zahtevima koji se pred nas postavljaju", rekao je Mihajlović.

On je podsetio da uslovi rada ni skoro 15 godina nakon NATO bombardovanja nisu dovedeni na nivo potreban za nesmetano funkcionisanje RTV-a, s obzirom da još ništa nije urađeno da se obnovi porušena zgrada Televizije Vojvodine.

"Uprkos tome uspeli smo da promenimo vizuelni identitet, da obezbedimo rast gledanosti i kvaliteta", naveo je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, treba raditi na jačanju svesti o tome šta su javni servisi, koja je njihova funkcija i kakav je njihov doprinos uspostavljanju evropskog sistema vrednosti.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi