Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Optimisti nagradili Todorovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 12. 2013.

Autor: M. Pudar Izvor: Danas

Optimisti nagradili Todorovića

Novinar nedeljnika „Vreme“ i pisac Dragan Todorović Todor ovogodišnji je laureat nagrade „Dobar primer Novog optimizma“, koju dodeljuje Pokret „Novi optimizam“ i njegov pokretač Branislav Grubački.

 

Skupština Novog optimizma jednoglasno je donela odluku da nosilac priznanja „Dobar primer Novog optimizma“ za 2013. godinu bude novinar nedeljnika „Vreme“ i pisac Dragan Todorović Todor, na osnovu ciljeva koji objedinjuju njegovo stvaralaštvo i aktivnosti pokreta „Novi optimizam“.

Od ideje o osnivanju pokreta, 10. decembra 2004. godine do danas, nagradu za „Dobar primer Novog optimizma“ svojim delovanjem su zaslužili: Goran Pruginić, heroj koji je 2005. godine prilikom pada autobusa sa Žabaljskog mosta u Tisu jedini priskočio u pomoć stradalima; Zoran Milešević, urednik kikindske VK Televizije, koja predstavlja simbol hrabrosti i nekompromisne opozicije tokom devedesetih godina; pokret „Kapiraj - Kopiraj“, koji je sa ciljem „da što više ljudi čuje Đindićevu poruku, poziv da se ne beži od odgovornosti i učini maksimum za sebe kako Srbija ne bi stala“, pokrenuo akciju podele diskova sa govorima ubijenog premijera Srbije dr Zorana Đinđića; Laslo Horvat, osnivač optimističnog poduhvata - „Domboš Festa“ u Malom Iđošu; Ivana Dulić Marković, Novooptimistkinja iz Subotice; Željko Babić, medicinski tehničar i pravnik iz Zrenjanina; zrenjaninska Muzička škola „Josif Marinković“; Mirjana Karanović, glumica i borkinja za ljudska prava; članovi beogradskog rege sastava „Del Arno Band“; autori i glumci serijala Državni posao - Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković i režiser serijala Stojče Stoleski Pile.

Proglašenje laureata održano je proteklog vikenda u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ u Zrenjaninu, nakon čega sledi promocija na tribini u Novom Sadu, u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, dok će nagrada svečano biti uručena 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava i 9. rođendan pokreta „Novi optimizam“ u Pres centru UNS-a u Beogradu u 12 časova.

Nagradu će uručiti prošlogodišnji dobitnici ove nagrade, ekipa emisije Državni posao i predsednik Novog optimizma Branislav Grubački.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi