Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Cenzura na 021: Protekcije za ćerku Jorgovanke Tabaković nisu za objavu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 12. 2013.

Izvor: Kontra Press

Cenzura na 021: Protekcije za ćerku Jorgovanke Tabaković nisu za objavu

Tekst koji je uredništvo portala 021.rs objavilo, da bi ga prenelo i nekoliko portala, ubrzo je nestao sa te internet stranice, a i sa internet stranica drugih portala. Uredništvo je odlučilo da ga cenzuriše zbog pritiska vlasti. Kontrapress prenosi tekst Miodraga Sovilja koji je objavio portal Autonomija.info.

Mileni Tabaković, ćerki guvernerke Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanke Tabaković, Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) je obezbedio službeni automobil i vozača kako bi dva puta nedeljno išla iz Novog Sada u Beograd na predavanja.

Odluku o korišćenju službenog vozila potpisao je direktor RFZO Momčilo Babić, a ona se odnosi i na Lidiju Bjelovuk, koja takođe studira u Beogradu, naveo jep ortal 021.rs i na svojoj internetskoj stranici objavio dokument koji je Babić potpisao 22. novembra ove godine.

Radio 021 je naveo da dve studentkinje master studija na beogradskom Medicinskom fakultetu i Fakultetu organizacionih nauka petkom i subotom u Beograd vozi šofer, koji ih čeka dok ne završe s predavanjima, a zatim ih vraća u Novi Sad.

Lidija Bjelovuk se ranije pominjala kao jedna od kandidatkinja za novu direktoricu novosadske filijale RFZO, dok Milena Tabaković obavlja funkciju pomoćnice direktora.

Nedavno je u Fondu promenjena sistematizacija prema kojoj je za obavljanje tog posla dovoljno dve godine staža, umesto dosadašnjih pet. Milena Tabaković je po zanimanju stomatolog, a u struci je provela godinu i po dana, piše 021.

Taj radio je naveo da nije uspeo da dobije odgovor od RFZO na iznete tvrdnje.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

10.12.

2013.

Александар [neregistrovani] u 17:18

Када фукара зајаше

Типичан пример фукаре која се домогла власти. Фукара, није материјално сиромаштво, већ, пре свега, духовно и морално. Дакле, две младе жене, или девојке, свеједно, обе запослене на таквим местима да им никакав проблем не би био и да плаћају такси од Новог Сада до Београда, узимају службени ауто да би се возиле на предавања. Беда! Наличје демократије. Фукара остаје фукара, па макар се уселила у министарску или гувернерску фотељу. Општа криза у Србији погодује овој "фукаризацији"! На површину испливавају различити "несоји". Не помаже ни мама ни тата.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi