Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlada Vojvodine nastavlja da ugrožava list „Dnevnik“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 12. 2013.

Autor: M. M. Izvor: Dnevnik

Vlada Vojvodine nastavlja da ugrožava list „Dnevnik“

Izdavač našeg lista, preduzeće „Dnevnik Vojvodina pres“ je, u skladu sa zakonskom regulativom, podnelo zahtev Pokrajnskom javnom pravobranilaštvu radi mirnog rešavanja spora sa Vladom Vojvodine, a zbog uskraćivanja budžetski opredeljenih sredstava u iznosu od 30 miliona dinara.

Odlukom Skupštine Vojvodine za 2013. godinu (članom 8) utvrđeno je da budžetska sredstva od ukupno 80,7 milijardi dinara budu raspoređena u korisnicima, između ostalog i za finansijsku pomoć listu „Dnevnik“ u iznosu od 60 miliona dinara. Ova odluka objavljena je u Službenom listu APV 20. decembra 2012. godine.

Međutim, tokom prvih šest meseci 2013. godine „Dnevniku“ nije uplaćen ni jedan dinar, a prilikom rebalanska pokrajinskog budžeta 11. jula finansijska pomoć je ukinuta izmenom odluke. Nepostupanjem Pokrajinske vlade, po odluci Skupštine Vojvodine, našem listu naneta je ogromna šteta, kojom je dovedeno u pitanje njegovo dalje izdavanje i postojanje.

 „Dnevnik Vojvodina pres“ je od Pokrajinskog javnog pravobranilaštva zatražio da sa našim preduzećem zaključi Sporazum o isplati duga od 30 miliona dinara, po pet miliona dinara mesečno od januara do jula 2013. godine, jer je u tom periodu bila na snazi odluka Skupštine Vojvodine o finansijskoj pomoći listu „Dnevnik“.

Ukoliko u roku od 60 dana naše preduzeće ne bude obavešteno o odluci Pokrajinskog javnog pravobranilaštva, bićemo prinuđeni da svoja prava ostvarimo podnošenjem tužbe nadležnom sudu.

  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi