Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zakon o javnim servisima do februara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 12. 2013.

Izvor: RTV

Zakon o javnim servisima do februara

Usvajanje Zakona o javnim servisima kojim će biti rešeno finasiranje RTV-a i RTS-a očekuje se najkasnije u februaru naredne godine, rečeno je na regionalnoj konferenciji o javnim medijskim servisima i manjinama koja je počela u Novom Sadu u organizaciji Evropske radiodifuzne unije. Kvalitet programa na jezicima manjinskih zajednica biće poboljšan, a planiramo i prevođenje emisija, rekao je generalni direktor RTV-a Srđan Mihajlović.

 

"Ono što očekujemo u narednoj godini jeste da se više novca ulaže u manjinske redakcije i njihove programe jer nas dosta ljudi u Vojvodini gleda i oni prate na svojim maternjim jezicima program", rekao je Mihajlović.

Iako je bilo najava da će Zakon o javnim servisima biti donet do kraja godine, realne su procene da će do toga doći u februaru, kažu u resornom ministarstvu.

"Dok god se ne usvoji Zakon sve ide po starom koji je na snazi i sada se i dalje primenjuje naplata odnosno pretplata“, rekla je državna sekretarka u Ministarstvu kulture i informisanja Gordana Predić.

O mogućnosti da model finansiranja RTV-a bude "mešan" Boris Bergant iz Evropske radiodifuzne unije rekao je da je to dobro jer se delom finansira iz budžeta, a delom iz pretplate, tako da se onda izbegava pitanje koliko RTV dobija, a koliko RTS.

Glavne teme Konferencije organizovane u saradnji sa RTV, OEBS-om i Evropskom unijom biće zakonske obaveze emitovanja na jezicima manjina i njihova primena u praksi.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

12.12.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 16:24

E-komunikacije pre e-medija?!

Da li ce Zakon o izmenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama biti pripremljen pre nego "zbirka" tzv. medijskih zakoma?!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi