Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarka Žužana Serenčeš ličnost godine Misije OEBS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 12. 2013.

Izvor: Beta

Novinarka Žužana Serenčeš ličnost godine Misije OEBS

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila je nagradu "Ličnost godine" novosadskoj medijskoj analitičarki Žužani Serenčeš za njen doprinos slobodi izražavanja, demokratskom dijalogu i unapređivanju prava manjina.

 

Šef Misije OEBS-a Peter Burkhard kazao je na svečanosti u beogradskom hotelu Hajat da ove vrednosti obeležavaju "celokupni profesionalni rad" ovogodišnje dobitnice.

- Svojom profesionalnom etikom i posvećenošću slobodi izražavanja Žužana Serenčeš je značajno doprinela kvalitetu medija i na mađarskom i na srpskom jeziku - rekao je Burkhard.

On je ocenio da je Srbija u 2013. godini načinila "nove pomake u reformama i jačanju institucija", kao i da su svi dosadašnji dobitnici nagrade "Ličnost godine" u saradnji sa OEBS-om doprineli "afirmaciji i širenju demokratskih načela u Srbiji".

Žužana Serenčeš je medijska analitičarka i članica Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara vojvodine (NDNV). U dugogodišnjoj novinarskoj karijeri radila je za listove "Borba", "Naša borba", kao i za Radio Slobodna Evropa.

Zahvalivši se na dodeljenom priznanju, Serenčeš je kazala da pripada ljudima koji "priželjkuju da živimo u upristojenoj, uljuđenoj i uređenoj zemlji".

- Duboko verujem da to ne može biti stvar samo politike ili retorike, već da je to nadasve civilizacijski izbor, pitanje savesti i građanske odgovornosti, najpre prema sebi - kazala je ona na dodeli nagrade.

Nagrada "Ličnost godine" dodeljuje se osmu godinu zaredom, a svečanosti u hotelu "Hajat" prisustvovali su ministar pravde Nikola Selaković, savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, predstavnici civilnog društva, medija i verskih zajednica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi