Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Barba oteo kameru, ići će u zatvor?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 12. 2013.

Autor: E. S. Izvor: Informer

Barba oteo kameru, ići će u zatvor?

Televizija Pink je podnela krivičnu prijavu protiv Vlade Georgieva zbog otimanja opreme kamermanu emisije „Paparaco lov“.

 

Portparol Pinka Darko Popović za Informer kaže da je taj slučaj prijavljen nadležnim organima i očekuje da će oni obaviti svoj posao.

- Pink je krivičnu prijavu protiv Georgieva podneo MUP Savski venac. Verujemo da će biti saslušan i da će pravosudni organi nakon toga preuzeti slučaj, kao i da će nam oprema u najkraćem roku biti vraćena - rekao je Popović.

Neka se poznati smire

Georgiev je u Puškinovoj ulici u Beogradu oduzeo kameru Siniši Marčetiću, saradniku „Paparaco lova“, koji ga je pratio i snimao, skupljajući materijal za emisiju. Pevač se nije fizički sukobio sa Marčetićem, već mu je, nakon izlaska iz svojih kola, oteo kameru nakon kraće i neprijatne rasprave. Sve se desilo u blizini kuće u kojoj živi Vladin brat sa porodicom.

Nakon incidenta Georgiev se pohvalio na Tviteru.

- Jaoo, što imam super kamericu za letovanje. Hvala, niste trebali - napisao je pevač.

Pokušali smo da dobijemo Vladin komentar u toku dana, ali on nije želeo da razgovara sa novinarima, već se opet oglasio putem tvitera.

- Rasprodaja - napisao je i dodao link ka sajtu koji prodaje tehniku. Advokat Božo Prelević za Informer objašnjava da je Georgiev počinio krivično delo.

- Reč je o krivičnom delu krađe, tako da Siniša Marčetić ima puno pravo da tuži Vladu Georgieva. Još ako je bilo vređanja i nasilja, Siniša može da podigne tužbu zbog razbojništva - kaže Prelević.

Siniša Marčetić odbio je da za Informer iznese detalje nemilog događaja, kratko rekavši: „Ne dajem izjave“, a potom spustio slušalicu.

S druge strane, njegov kolega Zoran Ilić, idejni tvorac emisije „Paparaco potera“, kaže da kamermani samo rade svoj posao i da poznate ličnosti ne bi smele da se bahate.

- Kamermani samo rade svoj posao. Poznate ličnosti ne smeju da napadaju ljude, treba da pripaze na svoje ponašanje. S druge strane, kolega je očigledno bio neoprezan jer nema dovoljno iskustva - ispričao je Ilić, dodavši da je i sam imao neprijatnosti u svom poslu.

- Većina se iznervira kada shvati da ih snimamo. Imao sam neprijatnu situaciju s golmanom Partizana Đorđem Pantićem. Potukli smo se, ali mi se on na kraju izvinjavao.

Zaštititi novinare

Vukašin Obradović, predsednik NUNS, oštro je osudio ispad Vlade Georgieva.

- Javne ličnosti moraju imati viši prag tolerancije od običnih ljudi. Nebitno je da li je reč o emisiji kao što je „Paparaco lov“, ali Georgiev nije smeo da napadne snimatelja, a kamoli da mu oduzme kameru. Verujem da će policija i sudstvo reagovati i omogućiti novinarima da rade svoj posao.

Ljiljana Smajlović, glavna urednica dnevnog lista „Politika“, nada se da će policija adekvatno reagovati.

- Ukoliko se sve zbilo kako ste rekli, nadam se da je gospodin Marčetić slučaj prijavio policiji. Verujem da popularnost pevača neće biti dovoljna da ga zaštiti od zakonskih posledica napada na kamermana.

Keba prebio snimatelja

Dragan Kojić Keba je pre godinu dana nasrnuo na članove ekipe emisije „Paparaco lov“. Dvaput je pesnicom u glavu udario snimatelja Stanislava Tepića i polomio kameru vrednu više od 2.000 evra. Slučaj je i dalje pred sudskim organima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi