Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hakeri obrisali tekst sa sajta CINS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 12. 2013.

Autor: B. C. Izvor: Danas

Hakeri obrisali tekst sa sajta CINS

Hakerskim upadom na sajt Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) juče pre podne obrisan je tekst „Istina ima rok trajanja“, koji se bavio kratkotrajnim postojanjem priče pod naslovom „Protekcije za ćerku Jorgovanke Tabaković u RFZO“, kaže za Danas direktor CINS Branko Čečen.

Prema njegovim rečima, ta priča je bila postavljena na veb-sajt Radija 021, a onda skinuta posle tri sata, odlukom njihovih urednika.

„Imamo informacije da se i drugim sajtovima koji su preneli priču desilo da budu hakovani. To je dosta jadan način da se spreči objavljivanje priče, ako je to u pitanju i evo upravo je ponovo postavljamo, ne samo na naš sajt, pa ćemo videti da li će ovi hakeri nastaviti da se bave istom stvari“, napominje Čečen.

CINS će preduzeti pravne korake koji su mu na raspolaganju, a pored toga će njihov istraživački tim, kako su naveli, usmeriti svoju pažnju na nastavak odličnog rada novosadskog kolege.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi