Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  OEBS: Konstantan rast broja napada na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 12. 2013.

Izvor: Beta

OEBS: Konstantan rast broja napada na novinare

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) saopštila je danas da učestalost napada na novinare i njihovog maltretiranja raste.

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da novinari svakodnevno dobijaju pretnje zbog onoga ssto kažu ili napišu.

"To je trend koji prosto mora biti preokrenut. Bezbednost novinara mora biti garantovana u svako doba i mi treba da iskoristimo svako sredstvo koje imamo kako bi podigli svest o tom pitanju", navela je ona.

Na osnovu inicijative Komisije za istrage o ubistvima novinara u Srbiji, predstavnica OEBS-a pokrenula je globalnu kampanju koja obuhvata video snimak, na engleskom, ruskom i srpskom jeziku, koji će biti promovisan putem tradicionalnih i društvenih medija.

"Ova kampanja fokusirana je na samo srce slobode medija", rekla je Mijatović.

Kako je istakla, ako novinari ne mogu bezbedno i slobodno da pišu i istražuju kako bi objavljivali izveštaje, onda su ugrožene i sloboda izražavanja i sloboda medija.

"Podelite i promovišite ovaj video - imperativ je da svi ustanemo za novinarstvo", zaključila je predstavnica OEBS-a za slobodu medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi