Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Danas debata o onlajn medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 12. 2013.

Izvor: Pregled, Beta

Danas debata o onlajn medijima

Panel debata o nalazima Akademije o medijskom pravu u Jugoistočnoj Evropi pod nazivom „Uređenje onlajn medija - gde prestaje uređenje i počinje preopterećenost propisima“ biće održana danas u Beogradu, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

Debata predstavlja nastavak drugog po redu izdanja Akademije o medijskom pravu u Jugoistočnoj Evropi koja je od 3. do 5. septembra 2013. godine održana u Sarajevu. Tokom trodnevnog rada Akademije, učesnici su razmatrali pitanja medijskog pluralizma, javnog emitovanja i slobode medija na internetu.

Skup se održava istovremeno kad i Drugo regionalno studentsko takmičenje iz oblasti međunarodnog medijskog prava na kojem učestvuju studenti iz regiona. Panel debatu organizuju Sekretarijat RCC i Pravni fakultet u Beogradu.

Okupljene će pozdraviti generalni sekretar RCC-a Goran Svilanović, a među panelistima su pomoćnik srpskog ministra kulture za informisanje Saša Mirković, pomoćnica generalnog sekretara službe Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Srbije Nevena Ružić, stručnjak Evropske radiodifuzne unije Boris Bergant i stručnjak Akademije o medijskom pravu u Jugoistočnoj Evropi Snežana Trpevska.

Akademija o medijskom pravu nastoji da poboljša saradnju na razvoju i primeni naprednog medijskog zakonodavstva u Jugoistočnoj Evropi u skladu sa međunarodnim i evropskim standardima medija. Akademija okuplja medijske profesionalce iz regiona, pravnike koji se bave medijskim pravom, zakonodavce, vladine službenike, članove regulatornih i samoregulatornih medijskih tela, civilno društvo i akademsku zajednicu iz Jugoistočne Evrope. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi