Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari se mogu izboriti sa cenzurom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 12. 2013.

Izvor: RTV

Novinari se mogu izboriti sa cenzurom

U novinarstvu u Srbiji danas ima mnogo cenzure i autocenzure, ali je na samim novinarima da se izbore protiv toga, za šta imaju mehanizme, ocenili su učesnici tribine u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

"Bezobrazni i bahati vid cenzure ne prolazi. Sve što pokuša da se cenzuriše, dobiće još veći publicitet, pre svega zahvaljujući internetu", rekao je novinar novosadskog Radija 021 Miodrag Sovilj.

Novinar Dnevnika i bloger Igor Mihaljević rekao je da blog piše kako bi potpuno slobodno mogao da izrazi mišljenje, što se veoma često sprečava tradicionalnim medijima.

Voditelji satiričnog jutarnjeg programa na novosadskom Radiju As Daško Milinović i Mladen Urdarević kazali su da je humor njihovo oružje u borbi protiv cenzure i protiv gluposti.

Sovilj, Mihaljević, Milinović i Urdarević ovogodišnji su dobitnici priznanja Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za najbolje novinare godine.

Predsednik Izvršnog odbora NDNV-a Nedim Sejdinović rekao je da je NDNV veoma zadovoljan što je u prilici da dodeli čak četiri nagrade, jer je to znak da se novinari ne predaju i da ima mladih novinara koji ne pristaju na cenzuru i ne mire se sa autocenzurom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi