Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  OEBS zabrinut zbog hakovanja onlajn sadržaja u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 12. 2013.

Izvor: Tanjug, Blic

OEBS zabrinut zbog hakovanja onlajn sadržaja u Srbiji

Predstavnik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Dunja Mijatović izrazila je danas zabrinutost zbog nedavnih ilegalnih uklanjanja priča sa poznatih medijskih internet sajtova u Srbiji.

Hakovanje sajtova i blokiranje pristupa medijskog sadržaja predstavljaju jasno kršenje prava na slobodu izjašnjavanja. Internert pruža mogućnosti podrške tih prava i važan je za slobodan protok i pristup informacijama, poručila je ona u saopštenju.

Ove nedelje su istrazivačke priče uklonjene sa pojedinih medijskih sajtova, nakon što su bili hakovani, navodi se u saopštenju, a kao primer je naveden članak novinara Miodraga Sovilja, koji je uklonjen sa više sajtova, uključujući i sajta Centra za istraživačko novinarstvo.

Mijatović je podsetila da su Nezavisno udruženje novinara Srbije i Vojvodine objavila zajedničko saopštenje kojim osuđuju ove incidente.

Verujem u vlasti da će učiniti sve da zaštite postojanje kulture slobodnog interneta u Srbiji. Slobodan Internet je preduslov za napredak slobode medija", poručila je ona.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi