Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  USNS: Ivana Španović i Emir Bekrić sportisti godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 12. 2013.

Izvor: USNS

USNS: Ivana Španović i Emir Bekrić sportisti godine

Udruženje sportskih novinara Srbije proglasilo je atletičare-Emira Bekrića i Ivanu Španović za sportistu i sportistkinju godine 2013.

Žiri  Udruženja  u sastavu: predsednik Jovan Tanurdžić i članovi- Miodrag Stojanović- Sport, Zoran Marković – RTS, Dragiša Kovačević-SOS kanal, Predrag Sarić-Sportski Žurnal, Stevan Kovačević-Radio Beograd i Aleksandar Stefanović- dopisnik Sporta iz Čačka, odlučio je da, prvi put ove godine,  proglasi najuspešnije sportiste u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Emir Bekrić je u 2013. godini osvojio tri zlatne medalje, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, Mediteranskim igrama i Balkanskom šampionatu, kao i bronzano odličje na Svetskom seniorskom prvenstvu u Moskvi.

Ivana Španović  je osvojila bronzanu medalju na  Svetskom prvenstvu u Moskvi, a  na Evropskom prvenstvu u dvorani  zauzela je 5. mesto.

Dodeljene su i  nagrade za najuspešnije  sportske novinare, odnosno  fotoreportere i snimatelje.

Za “Novinara godine”  proglašen je Aleksandar Miletić iz lista Politika, a za “Dopisnika godine”  Miroslav Gavrilović, dopisnik Sportskog žurnala iz Novog Sada. Priznanje “Kamera godine” pripalo je  fotoreporteru Sportskog žurnala Dragoslavu Žarkoviću, a nagrada “Branka Prelević” novinarki Sporta Valentini Spasojević.

Nagrade za “Životno delo” dodeljene su Vladimiru Stankoviću  I Mirku Kovačeviću, a specijalno priznanje za ekskluzivu novinarki RTV B92 Nini Kolundžiji.

Žiri je predložio, a Izvršni odbor Udruženja prihvatio da se  ove  godine dodeli specijalno  priznanje za  “Izuzetan doprinos sportskoj istoriografiji”  Čedomiru  Šoškiću , autoru  kapitalne monografije  “ Tenis bez granica” .

Svečano uručenja  nagrada biće 25.12. 2013 godine,  sa početkom u 15 časova, u svečanoj dvorani Skupštine grada Beograda. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi