Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sednice SO Sečanj bez direktnih prenosa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 12. 2013.

Autor: Ž. B. Izvor: Dnevnik

Sednice SO Sečanj bez direktnih prenosa

Opozicioni odbornici u Skupštini opštine Sečanj, iz redova SNS, DSS, SRS i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, zamerili su sečanjskoj vlasti jer nije organizovala direktne prenose sednica lokalnog parlamenta putem talasa radija „Sečanj”.

Oni su, s tim u vezi, postavili i odborničko pitanje, tražeći objašnjenje zašto Radio „Sečanj”, kao javno preduzeće, ne prenosi uživo u programu reči odbornika izgovorene za skupštinskom govornicom.

- Prenosa nema zbog nedostatka emisione tehnike koja mora biti u skladu sa standardima nadležne agencije RATEL. Nova ulaganja bila bi dosta velika i na listi prioriteta nalaze se daleko ispod primarnog zadatka, a to je očuvanje postojeće emisione i studijske opreme koja je više nego izraubovana – obrazložio je direktor radija Bratislav Šulović.

Na pitanje opozicionih odbornika šta je potrebno preduzeti da bi se realizovao radijski program koji sadrži i direktno prenošenje sednica Skupštine opštine, Šulović je odgovorio da je neophodno nabaviti dodatnu emisionu tehniku, koja bi bila u skladu sa propisima i tehničkim standardima Ratela. Direktor radija je odbornicima dostavio specifikaciju opreme jednog ovlašćenog servisera i preduzeća iz Novog Sada, po kojoj je za dodatnu opremu potrebno izdvojiti blizu 1,2 miliona dinara.

- Tome bi trebalo dodati činjenicu da je u toku izrada nacrta Zakona o elektronskim medijima koji dovodi u pitanje održivost lokalnih medija i otvara niz pitanja oko načina njihovog finansiranja i funkcionisanja– konstatovao je Šulović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi