Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Diktat ili zakon
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 12. 2013.

Autor: Ivan Stanković Izvor: Danas

Diktat ili zakon

U reagovanju na moj tekst o Kikindskim novinama i Simpu, Poreska uprava nam je rekla nekoliko važnih stvari o sebi. Iako su gospoda iz Poreske uprave rekla da oni nemaju ništa ni protiv koga, već da samo primenjuju zakon, nisu odgovorila na ključno pitanje iz mog teksta: koji je to zakon važio za Simpo, a koji za Kikindske?

Umesto toga, saopštili su nam da je pravni okvir za njihovo delovanje u vezi sa slučajem Simpa odredila Vlada, i tako nam potvrdili ono što smo svi i ranije znali: da Poreska uprava ne radi po zakonu, nego po diktatu.

Poreska uprava primenjuje zakone kada joj kažu da ih primenjuje, a ne primenjuje ih kada joj kažu da ih ne primenjuje.

Dakle, izvinjavam se i Poreskoj upravi i čitaocima što sam Poresku upravu nazvao ciničnom. Za cinizam je potrebno imati barem mrvicu samostalnosti i nezavisnosti u razmišljanju i postupanju, što Poreska uprava nema, pa samim tim i ne može da bude cinična.

Isto tako, pogrešili smo i g. Miloš Vasić i ja: on što se zapitao šta to Poreska uprava ima protiv Kikindskih, a ja što sam napisao da je njegova zapitanost opravdana.

Istina je da Poreska uprava zaista nema ništa protiv Kikindskih, ona je puki izvršilac u ovoj egzekuciji. Protiv Kikindskih ima nešto onaj ko je tu egzekuciju naložio, a ko je to - nije teško zaključiti.

Ivan Stanković, arhitekta iz Beograda

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi