Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kolesar: Odbio sam poligraf, optužbe su čista glupost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 12. 2013.

Autor: Ivana Mastilović Izvor: Blic

Kolesar: Odbio sam poligraf, optužbe su čista glupost

Nemanja Kolesar, nekada bliski saradnik pokojnog premijera Zorana Đinđića, potvrdio je juče za „Blic” da je prilikom ispitivanja u policiji o slučaju ubistva novinara Milana Pantića odbio ispitivanje na poligrafu. Zoran Janjušević, međutim, negira da mu je iko nudio ispitivanje na detektoru laži o tom ubistvu.

 

Kolesar kaže da je sumnjao u nameštaljku, da nema poverenja u MUP, kao i da rezultati poligrafskog ispitivanja ne predstavljaju sudski dokaz. On nam je dostavio zapisnik u kojem se vidi da mu je poligraf nuđen.

Veoma čudne stvari su mi se događale u vezi s ovim slučajem. Dan ili dva pre mog svedočenja u policiji dobio sam pismo s izjavom nekog svedoka u kojoj je napisana gomila budalaština. Čovek kojeg ne poznajem dovodi me u vezu s ubistvom Pantića. Kasnije sam saznao da se on sam javio policiji i izlupetao gomilu gluposti - navodi Kolesar za naš list.

On kaže da je reč „o takvim nebulozama da niko normalan u policiji tome ne bi ozbiljno pristupio”.

Zoran Janjušević, s druge strane, negira navode komisije za istinu o ubijenim novinarima, objavljene juče, da je odbio ispitivanje na poligrafu. Naglašava da mu niko nikada nije pomenuo poligraf. Ni u zapisniku iz policije, koji je dostavio „Blicu”, poligraf se ne pominje.

U vreme ubistva za mene nepoznatog novinara nisam bio zaposlen u Vladi Srbije i nisam imao nikakvih dodirnih tačaka sa privatizacijom „Cementare” - navodi on za „Blic”.

Kaže da su u policiji konstatovali da je on tada bio stečajni upravnik brodogradilišta Beograd.

Davanje lažnih informacija za gnusno ubistvo nevinog čoveka motivisano je samo ličnim razlozima. Nek kao predsednik komisije objasni zašto je data takva informacija tokom istrage - kaže Janjušević.

Janjušević: Lična netrpeljivost

Janjušević tvrdi da je izložen ličnom napadu Verana Matića, predsednika komisije, i da „lična Matićeva netrpeljivost prema njemu potiče iz vremena kada je pokojnom premijeru predao izveštaj o nezakonitoj privatizaciji medijske kuće B92”.

Matić: Informacija je iz službene beleške

Komisija za istraživanje ubistva novinara ne odlučuje o načinu vođenja istrage niti kome će biti ponuđeno poligrafsko ispitivanje. To je posao policije - kaže Matić.

Janjušević je potpisao službenu belešku: „Janjuševiću je ponuđeno poligrafsko testiranje, što je isti odbio, objasnivši da je sva svoja saznanja već izneo...“ To je zvaničan dokument MUP-a Srbije.

To potvrđuje da kao predsednik komisije nisam dao „lažnu izjavu” iz „ličnih razloga”, kao i da ta činjenica ne potiče iz komisije, već iz dokumenta MUP-a Srbije. Tako otpadaju i sve insinuacije o motivima za objavljivanje informacije na koje se poziva gospodin Janjušević - saopštio je Matić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi