Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Međusobne optužbe DSS i SNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 01. 2014.

Izvor: Politika

Međusobne optužbe DSS i SNS

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić upitao je juče potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da li i on snosi odgovornost za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, podsetivši da je lider naprednjaka tada učestvovao u vlasti.

„Zašto sada posle 14 godina optužuje celu državu, a ne sebe”, upitao je Samardžić na konferenciji za novinare. Samardžić je istakao i da je bitno pitanje šta je u to vreme u toj istoj državi radio Aleksandar Vučić, jer je bio ministar informisanja u tadašnjoj vladi.

On je ocenio i da je opasna konstatacija Aleksandra Vučića da iza ubistva Ćuruvije stoji država, jer bi, kako je ocenio, to značilo da je ta država bila teroristička i da je bombardovanje Srbije 1999. godine bilo opravdano.

Srpska napredna stranka je odgovorila da je začuđena izjavom potpredsednika DSS Slobodana Samardžića, o odgovornosti Aleksandra Vučića u ubistvu Slavka Ćuruvije, rekao je potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić uz ocenu da su takve izjave neshvatljive.

„Mi još ne znamo da li će biti uhvaćeni počinioci ovog strašnog zločina. U to se ulaže veliki napor, međutim ovakve izjave su neshvatljive. Ne razumem samo da li gospodinu Samardžiću smeta rešavanje zločina, ili mu smeta što politička volja da se ovaj slučaj reši posle više od decenije, ne potiče od njegove stranke”, kazao je Jovičić za Tanjug.

On je upitao, kada je reč o odgovornosti u slučaju Ćuruvija, šta je DSS uradila povodom rešavanja tog ubistva za osam godina vršenja vlasti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi