Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  EPH, Nova TV i Styria žele da preuzmu Net.hr
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 01. 2014.

Izvor: ABC Srbija, SEEbiz

EPH, Nova TV i Styria žele da preuzmu Net.hr

Dubinsko snimanje portala Net.hr, odnosno njegovog vlasnika kompaniju Adriatic Media, sprovele su tri medijske kuće Nova TV, EPH i Styria.

Prema dostupnim informacijama, uzevši u obzir i preuzimanje postojećih dugova, novčanog toka, te negativne dobiti, procenjuje se da bi se cena mogla kretati od €786 hiljada €1,57 miliona evra ne računajući dugove, tvrde izvori.

I dok su Styria i Nova TV očekivani kupci, izvori s internet-medijskog tržišta napominju kako je malo čudno da se u celoj priči našao i EPH jer bi, ako do te transakcije dođe, ona trebala svakako da interesuje i deo državnih službi jer se EPH nalazi u postupku predstečajne nagodbe, a ne zna se otkud im novac za transakciju ako je ona već sprovedena.
Pritom napominju kako su Net.hr već i drugi gledali, ali i odustali, no da bi za EPH s obzirom na poziciju na tržištu Net.hr doneo neke prednosti.

Kao jedan od onih koji je već odustao spominje se i Styria.

Međutim, finansijska slika Net.hr -a nije sjajna i tu treba ulagati i novac i trud što dokazuju i finansijski pokazatelji jer u proteklih pet godina od 2008.-2012. Net.hr odnosno njegov izdavač samo gomila gubitke.

Prema javno dostupnim podacima u 2012 beleže pad prihoda s €1,61 miliona na €1,36 miliona, uz gotovo iste rashode u odnosu na 2011. koji su se na kraju 2012. zaustavili na €2 miliona evra.

I gubitak u 2012. dostigao je €719 hiljada evra uz rast u odnosu na 2011. kada je on iznosio €446 hiljada evra.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi