Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ratko Romić dan pred hapšenja gostovao na TV Hepi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 01. 2014.

Autor: B. V. Izvor: Naše novine

Ratko Romić dan pred hapšenja gostovao na TV Hepi

Ratko Romić, jedan od četvorice osumnjičenih za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“ Slavka Ćuruvije, dan pre hapšenja gostovao je u emisiji „Goli život“ na TV Hepi. On je tada rekao da je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine bio uhapšen i da su ga istražitelji ispitivali u vezi sa dva slučaja.

- Interesovali su ih detalji oko atentata na Vuka Draškovića u Budvi i ubistvo novinara Slavka Ćuruvije - rekao je Romić.

Igra sa poligrafom

On je dodao i da je tom prilikom pristao na poligraf, ali pod uslovom da ako se analizom utvrdi da ne laže odmah bude pušten.

- Jedan od inspektora je rekao da to ne dolazi u obzir i mene su vratili u samicu CZ-a u kojoj sam bio sve vreme pritvora. Posle nekoliko dana su došli i rekli da pristaju na moje uslove, ali ja tada nisam želeo - rekao je Romić.

On je dodao i da se tokom svog boravka u pritvoru jednom susreo i sa tadašnjim specijalnim tužiocem za organizovani kriminal Jovanom Prijićem, koji mu je u zamenu za svedočenje ponudio status zaštićenog svedoka.

- Rekao mi je da ću biti preseljen u inostranstvo i da će država finansirati i mene i moju porodicu. Obradovao sam se ovoj ponudi jer mi je životni san bio da ne radim ništa a da dobro živim. To sam i rekao Prijiću, ali sam mu dodao i da nemam ništa što bih mogao da mu kažem u zamenu za ovakav život - ispričao je Romić. On je dodao i da mu niko nije govorio šta da kaže niti su mu podmetali izjave koje bi trebalo da potpiše, već da su samo tražili od njega da kaže šta zna o ovim slučajevima.

Bez službene beleške

- Tada sam dao iskaz u vezi sa belim „golfom“ koji je viđen u blizini mesta gde je ubijen Slavko Ćuruvija, koji su proverili operativci UBPOK-a - rekao je Romić.

On je podsetio da je u akciji „Sablja“ bio uhapšen i Miroslav Kurak, ali da prema njegovom saznanju njemu „niko nije uzeo nijednu zvaničnu izjavu niti postoji bilo kakva službena beleška o njegovom saslušanju“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi