Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Svedočiće petorica, ko će biti saradnik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 01. 2014.

Autor: Vuk Z. Cvijić Izvor: Blic

Svedočiće petorica, ko će biti saradnik

- Planirano je saslušanje Branka Crnog, Milorada Bracanovića, Franka Simatovića, Veselina Lečića i Slaviše Arsića. Sumnja se da svi imaju saznanja i o ubistvu Ćuruvije, i o drugim zločinima. Neki su bili uključeni u lividacije, pa mogu da budu među okrivljenima, a neki bi mogli da potvrde iskaz Milorada Ulemeka Legije - kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Za ubistvo vlasnika “Dnevnog telegrafa” osumnjičeni su kao naredbodavac Radomir Marković, kao organizator Milan Radonjić, kao saizvršilac Ratko Romić i kao ubica Miroslav Miki Kurak. Očekuje se da uskoro bude saslušan prvoosumnjičeni Marković. Od njegovog iskaza zavisi da li će istraga biti usmerena prema naručiocu ubistva, a prema dosadašnjim saznanjima veruje se da je reč o Mirjani Marković, predsednici JUL-a.

Zora Dobričanin Nikodijević, branilac Radonjića i Romića, kaže za “Blic” da apeluje na medije da ne učestvuju u kršenju prezumpcije nevinosti i povredi prava na pravično suđenje.

Ovo je pritisak na pravosuđe. Neću da komentarišem ništa vezi ovog postupka. To ostavljam pozvanima i nepozvanima, a kao branilac tek ću se upoznati sa sadržajem predmeta, dok svi drugi sve znaju i presuđuju - kaže Dobričanin. Na pitanje “Blica” da komentariše iskaz Ulemeka, kaže: “Ne verujem dok lično ne čujem i ne vidim Ulemeka da govori to o čemu mediji izveštavaju”. 

Dobro vladanje

Sudija Sonja Manojlović marta 2009. prevremeno je pustila na slobodu Bracanovića zbog dobrog vladanja. Ona je poništila i osuđujuću presudu Radonjiću, Romiću i Basti za pomaganje u atentatu na Vuka Draškovića u Budvi.

Dok je Bracanović bio zamenik šefa DB, dever sudije Manojlović iz SUP Voždovac prebačen je u tajnu službu. I sin sudije Manojlović zaposlio se u BIA.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi