Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rade ne stoji iza ubistva Ćuruvije u dečaka iz Peći
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 01. 2014.

Autor: Ivana Ikraš Izvor: Naše novine

Rade ne stoji iza ubistva Ćuruvije u dečaka iz Peći

Ivančica Marković, supruga Šefa DB-a:

Ivančica Marković, supruga nekadašnjeg načelnika službe Državne bezbednosti Radeta Markovića, za Naše novine kategorički tvrdi da on nije odgovoran za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i likvidaciju šest srpskih mladića u Peći 1998, kao i da u „Zabeli“ čisti fekalne pumpe!

Prema njenim rečima, pripisivanje krivice Markoviću za ubistvo šestorice mladića u Peći je zlonamerna insinuacija.

Nebulozne optužbe - To su nebuloze i morbidnosti koje prevazilaze granice zdravog razuma. Moj muž je radio u okviru zakona i degutantno je šta mu se sve pripisuje. Znam ga 40 godina, on to nikada ne bi uradio - kroz suze je rekla Markovićeva.

Osnovno je pitanje, smatra sagovornica Naših, zbog čega Rade Marković nije saslušan povodom optužbi za umešanost u ubistvo Slavka Ćuruvije za koje se javno optužuje.

- Zašto Radeta niko ne pita šta se desilo? Naivno je verovati da Služba radi tako što prati nekoga ceo dan, a onda ga ubije pred svedocima. Koliko je ljudi pobijeno posle hapšenja Radeta Markovića, februara 2001, pa nikada nije utvrđeno ko je? Ubili su nam premijera, pa javno pitam je li iko ikad odgovarao iz službe zadužene za njegovo obezbeđenje? Ne, samo je Rade Marković morao sve znati i sve narediti - priča sagovornica Naših i negira tvrdnje da njen suprug u zatvoru ima povlašćen tretman.

Ona kaže da je od njenog supruga „iznuđen“ iskaz.

- Posle njegovog hapšenja, a pred samo davanje iskaza tadašnjem specijalnom republičkom tužiocu Jovanu Prijiću, policajci i UBPOK-a su me poslali kod njega u zatvor da, kako mi je rečeno, „izvršim pritisak na muža da potpiše to što mu se kaže“.

Pretili su da će mi ubiti sina, a mene proterati iz Srbije. Zbog toga sam svojevremeno podnela krivične prijave protiv tih ljudi, kao i protiv tužioca Prijića, međutim, one su u međuvremenu zastarele - kaže Markovićeva.

Težak život u Zabeli

Zatvorsko zaduženje bivšeg prvog čoveka DB-a godinama je bilo da čisti fekalne pumpe u „Zabeli“ i smešten je u zloglasnom sedmom paviljonu „Zabele“ gde obitavaju najopasniji kriminalci i koji je pod rigoroznim merama bezbednosti.

- U strogom je zatvorskom režimu, nije mogao da izlazi povremeno na vikende niti da ide na godišnje odmore. Dobro se drži i još veruje u pravdu, za razliku od mene, koja sam odavno prestala da verujem - zaključuje Markovićeva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi