Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Paranje pancira
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 01. 2014.

Autor: Gordana Suša Izvor: Blic

Paranje pancira

Ono što se zdravorazumski pretpostavljalo i što je 15 godina bilo u fazi nerešive hibernacije najzad je makar i delimično pokrenuto sa mrtve tačke i dobilo je institucionalni status pretkrivičnog postupka za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Baš me briga zbog čega je Legija iznenada progovorio i cinkario visoke funkcionere DB Ratka Romića i Milana Radonjića i da li će to potvrditi na sudu ako je, doista, svojim iskazom povukao nit i počeo da para pancir omerte, odnosno zavere ćutanja. Samo da se opara i razgolite surove ubice i nalogodavci ne samo ovog, već i drugih nečovečnih ubistava. Setite se kako je, pored rake pune kreča, ubijen bivši predsednik Srbije Ivan Stambolić?

I te kako me je briga da li PPV, ministar informisanja u vreme ubistva Slavka Ćuruvije, pere sopstvenu biografiju, u kom slučaju njegovo izvinjenje građanima Srbije nikako nije dovoljno, ali ako sudska istraga i presuda budu neoborive verodostojnošću i drugih ne samo Legijinih dokaza, što će se veoma brzo saznati, onda ima nade i za razrešenje ubistva Slavka Ćuruvije, ima nade za Srbiju i za njene građane, a tako i za samog Vučića.

Zato sam vrlo uzdržana u ovoj petnaestogodišnjoj priči o dostatnosti i nedostatnosti političke volje da se nešto reši ili ne reši, jer to nas je i dovelo ovde gde smo sada. A to gde smo sada, malo kome je udobno, ugodno i bezbedno.

Ubistvo odbornika Dimitrija Janićijevića u Mitrovici, starog svega 33 godine, koji je bio član Samostalne liberalne stranke u kosovskoj vladi, pokazuje da mračnjaci, spremni da likvidiraju svakog ko drukčije misli, nisu pognuli glavu i nisu preplašeni i ne može da bude dovoljna samo zvanična osuda tog gnusnog čina, već su potrebni samopregoran rad i saradnja nadležnih tela i u Beogradu i u Prištini da se ubice i nalogodavci pronađu, osude i tako oživotvori Briselski sporazum.

U senci ovih dešavanja proći će i povećani nikoljdanski računi za struju i gas, ali ne bi valjalo da u senci prođe ispovest Milana Beka koju preporučujem utihloj Zagorki Dolovac, makar da u ovoj besparici sazna kome je Beko, kako pišu novine, trebalo da vrati dug od 20 miliona evra, a za koji ga niko ne zove!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi