Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vilhelm i Kirbi zadovolji napretkom u slučaju Ćuruvija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 01. 2014.

Autor: R. H. Izvor: Politika

Vilhelm i Kirbi zadovolji napretkom u slučaju Ćuruvija

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm ocenio je juče da napredak u istrazi povodom ubistva Slavka Ćuruvije pokazuje posvećenost Vlade Srbije, a ambasador SAD Majkl Kirbi rekao je da je zadovoljan napretkom, ali je dodao da treba sačekati epilog tog slučaja pred sudom.

„Moja vlada je zadovoljna što vidi napredak, što je bilo hapšenja. Čekamo da vidimo šta će se desiti pred sudom, da li postoje dokazi da su ti ljudi to učinili i, ako postoje, da li sudski postupak može biti nastavljen”, kazao je Kirbi za Tanjug.

SAD su, prema njegovim rečima, uvek zabrinute za bezbednost novinara, od čijeg posla zavisi informisanje javnosti.

„Optimisti smo da uhapšeni jesu ubice i da će odgovarati pred zakonom, ali prepuštam sudu da donese konačnu odluku”, rekao je Kirbi.

Vilhelm je nazvao napredak u istrazi „veoma pozitivnim” jer pokazuje da Vlada Srbije ima volju i čini sve kako bi rešila slučajeve iz prošlosti, umesto da ih stavlja ad akta. On je kazao da se nada da će i ostali slučajevi ubistva novinara u Srbiji biti rešeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi