Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tanjug: Netačni navodi UNS povodom konkursa za direktora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 01. 2014.

Izvor: Tanjug

Tanjug: Netačni navodi UNS povodom konkursa za direktora

U saopštenju UNS-a povodom konkursa za izbor direktora Novinske agencije Tanjug navedeno je, slučajno ili namerno, nekoliko netačnih činjenica, koje mogu dovesti javnost u zabunu.

Nije, naime, tačno da je aktuelnom direktoru Tanjuga istekao mandat - Vlada Srbije imenovala je 23. jula 2009. godine, takođe na osnovu javnog konkursa, Branku Đukić za direktora Tanjuga na period od pet godina.

Nije tačno ni da su kandidati mogli biti u zabludi u pogledu uslova konkursa, pa ni kad je reč o obavezi da, pored ostalog, dostave dokaze o nekažnjavanju, što je, inače, predviđeno svim konkursima za izbor direktora javnih preduzeća.

Dakle, konkurs koji je Vlada raspisala za direktora Agencije nije bio nepotpun.

Konačno, Vlada ne otežava rad nacionalne novinske agencije, kako to navodi UNS, a neizvesnost, koja se takođe pominje u saopštenju Udruženja, tiče se samo kandidata koji su se javili na konkurs, ali nije i problem zaposlenih u agenciji, niti agencije kao takve.

UNS se, inače, nikada nije interesovao za rad Tanjuga, ni ranije, kada je rad agencije zaista bio otežan i kada je bila opterećena dugovima, ni danas, kada posluje pozitivno.

UNS se jedino interesovao za dug koji je Tanjug imao na ime neplaćenog zakupa prostora u kojem je radio nekadašnji Tanjugov Međunarodni pres centar, a dug je aktuelni direktor nasledio od svojih prethodnika. Konačno, Tanjug je taj dug, u iznosu od ukupno 8.317.779 dinara, u potpunosti izmirio.

Tanjug ne spori da UNS ima pravo da traži od vlade da raspiše novi konkurs, ali ne iz razloga koje je naveo jer ti razlozi ne stoje.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

23.01.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 00:40

Zloupotreba

Da li je ovo stav celog Tanjuga, redakcije, ili samo gospodje Djukic koja je resena da po svaku cenu ostne dozivotni direktor tanjuga. Neka neko molim vas gospodji Djukic objasni da nije dovoljno biti drugarica saradnice Tome Nikolica i supruga SpS funkcionera da bi se bio direktora Tanjuga. Sto sama sebe hvali mnogo je lepo ali nije dobar razlog za direktorsku funkciju. Ybog ove zloupotrebe sa pisanjem pisma u ime Vlada trebala bi odmah da leti iz Tanjuga. Tanjug nije njen nego gradjana Srbije!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi