Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Počela sa radom „Blicova“ škola novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 01. 2014.

Autor: M. Leskovac Izvor: Blic

Počela sa radom „Blicova“ škola novinarstva

Specijalne gošće prvog časa bile su Brankica Stanković, novinarka i urednica emisije „Insajder“, i novinarka „Insajdera“ Irena Stević.

 

Novinari se danas nalaze pred velikim izazovima. Moraju da se izbore za svoje teme uprkos pritiscima koji stižu sa svih strana. Zato je svaka škola novinarstva dragocena - poručila je Brankica Stanković. Generalni direktor kompanije „Ringier Axel Springer“ Jelena Drakulić Petrović istakla je da će

Kompanija na sve načine, a pre svega finansijski, podržati „Blicovu“ školu novinarstva i profesionalni razvoj svojih novinara.

Ponekad mi se čini da je novinarstvo u krizi i da mu je potrebno pomoći da ponovo stane na noge. Volela bih da za godinu dana, na ovom istom mestu, vidimo fenomenalne mlade i edukovane novinare koje će ova škola proizvesti - rekla je Jelena Drakulić Petrović. Šta se desilo sa novinarstvom u Srbiji i da li su novinari izgubili autoritet samo su neka od pitanja koja muče novinarsku profesiju, a „Blicova“ škola novinarstva ima za cilj da se uhvati u koštac s tim problemima i da novinare, osim tehnici, nauči kako da odolevaju pritiscima i budu oni kojima čitaoci veruju - kazao je predavač Milenko Vasović i poručio da je učenje jedini spas za profesiju. Bitku za jače novinarstvo i bolje novinare sa zadovoljstvom je podržao i Veselin Simonović, glavni urednik „Blica“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi