Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čestitke povodom jubileja “Politike”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 01. 2014.

Izvor: Politika

Čestitke povodom jubileja “Politike”

U ime kompanije „Lukoil Srbija” AD i svoje lično ime čestitam vam 110. godišnjicu postojanja dnevnog lista „Politika”.

 

„Politika” je ispratila i zabeležila mnoge događaje i ljude kao svojevrsna hronika. „Politika” treba da ostane ono što je bila, da nastavi svoju kulturnu i informativnu misiju najstarije novinske kuće na Balkanu. Trajanje duže od veka dokaz je renomea koji može da služi kao uzor svim sredstvima informisanja.

Listu „Politika” želim još mnogo uspešnih decenija, zadovoljnu i vernu čitalačku publiku i kvalitet koji će doneti nova priznanja.

Andrej Mihajlovič Kuku, generalni direktor „Lukoil Srbija” AD, rukovodilac Balkanskog regionalnog udruženja

Imam izuzetno zadovoljstvo da, kao verni svedok punih šest decenija druženja i praćenja najstarijeg dnevnog lista na Balkanu, naše drage „Politike“, čestitam glavnoj urednici, uredništvu i ostalim zaposlenima jubilej, bez sumnje značajan i u evropskim razmerama. Proslava 110. godišnjice jednog dnevnog lista veliki je događaj u istoriji jednog naroda, a pogotovo ovde na brdovitom i vetrovitom Balkanu. Jubilej pokazuje, pored ostalog, da je naše mesto među evropskim narodima poodavno ustanovljeno i trudom našeg naroda utemeljeno i da je „Politika“ kao list, gledajući je od prvog do ovog poslednjeg jubilarnog broja, to svojim sadržajem i te kako potvrdila i dokazala. Zaista ne znam narod koji ne bi s pravom bio ponosan, da ima instituciju kakva je list „Politika“, bez obzira da li se za poređenje sa drugim uzima nekadašnji, skorašnji ili sadašnji period. To je ono što hrabri i uliva nadu da će sve ove nevolje koje nas snalaze proći, ostavljajući, pored ostalog i zahvaljujući stranicama „Politike“, generacijama koje dolaze, rečite dokaze o moralnosti i ispravnosti volje jednog naroda da se sačuva, održi moralnim i jasno rešenim na putu koji je njegov i koji je on izabrao.

Svaki moj dan zaista počinje sa „Politikom“.

Mirko L. Janičić, Beograd

***

U svoje ime i ime advokata g. Veljka Guberine, kao jednog od vaših najvernijih čitalaca koji je „Politiku” počeo da čita još kao dečak u Karlovcu 1932. godine, čestitamo vam izuzetni jubilej 110 godina izlaženja lista „Politika”, sa željom da držeći se svoje tradicije, u dolazećim godinama postanete još bolji i svetionik informacija i istine.

Veljko Guberina i Vladimir Marinkov, advokati

Beograd

***

Čestitam Redakciji „Politike” 110-godišnjicu izlaženja našeg dnevnog lista, sa željom da traje doveka! „Politiku” su čitali moji baka i deda, moji roditelji i evo ja, kao treća generacija stalnih čitalaca!

U mučnoj i sivoj svakodnevici, za mene čin kupovine i čitanja „Politike” predstavlja pravo retko osveženje i radosno uzbuđenje. Ne znam odakle pre da počnem sa čitanjem: od Beogradske hronike, Pogleda, Među nama, Da li znate, Feljtona, Spektra, Uvodnika, Magazina, Potrošačkog ćošeta, Moje kuće, Kulture umetnosti i nauke, Sinoć u Beogradu, Događaji dana, intervjua, Društva i ekonomije u Srbiji, svetu i regionu i ostalo obilje informacija. Žalim ako sam nešto izostavila da navedem. Čak redovno rešavam i sudoku.

Posebno zadovoljstvo mi pričinjava čitanje dopisa Zorana Milivojevića u „Formuli življenja”, kao i originalne i nadahnute dopise o našoj svakodnevici Miše Đurkovića, Ljubodraga Stojadinovića, Ljiljane Smajlović, Đorđa Vukadinovića, Miroslava Lazanskog… Nedavni članak Sanje Domazet „Drugo ime za besmrtnost” odvojila sam na stranu i pročitavam ga s vremena na vreme, jer je neodoljivo štivo.

Sve najbolje večnoj „Politici”!

Dr Nina Drndarski,

dipl. inž., naučni savetnik, Beograd

***

U Beogradu danas izlaze mnogi dnevni listovi, ali samo je „Politika” 110 godina bila marljiv i pouzdan svedok vremena u kome je čovek poleteo avionom, preneo sliku i govor etrom, vodio dva svetska rata, pronašao antibiotike i kročio nogom na Mesec.

Ponosim se što sam četvrt veka radio kao novinar u tako uglednoj kući. Mnogo sreće i uspeha u drugom stoleću izlaženja, u državi  koja se opet zove Srbija.

Srdačan pozdrav iz Čačka.

Rodoljub Petrović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi