Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čestitke povodom jubileja “Politike”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 01. 2014.

Izvor: Politika

Čestitke povodom jubileja “Politike”

Ovom prilikom želim da Vam u ime Društveno odgovorne mreže „Anli” čestitam 110. rođendan, sa željom da bar još toliko trajete, na zadovoljstvo manjeg dela Srbije koja misli svojom a ne partijskom glavom.

Takođe Vam želim i da kao jedine novine u tabloidnoj Srbiji koje se s vremena na vreme bave istinskim i suštinskim potrebama i interesima građana permanentno smanjujete prostor posvećen tome šta je rekao ovaj ili onaj političar, a povećavate broj napisa o onome šta o tome misle građani, o narodnim inicijativama, referendumskim oblicima odlučivanja i istinskim potrebama i interesima građana. Neretko one nisu onakve kako ih vide i interpretiraju oni koji preuzimaju odgovornost, jer granice između preuzimanja i uzurpiranja su veoma tanane.

Srdačan pozdrav

Društveno odgovorna mreža „Anli”,

potpredsednik organizacije,

Aleksandar Milošević

***

Sto deset godina lista koji živi je jubilej dostojan divljenja. Svim zaposlenima čestitamo rođendan „Politike” i želimo da i narednih 110 godina bude svakodnevni sagovornik brojnim čitalaca. #Edit Tomić , glavna i odgovorna urednica časopisa „Kuća stil” i članovi redakcije

***

Sto deset godina?! Pa bezmalo predstavlja respektabilan period. U tom vremenu se rađaju veliki ljudi, velike ideje i ponekad uspešne realizacije. Vi ste u tome uspeli. Svako ko je ikad čitao „Politiku” oseća se kao deo mašinerije, što nije mala stvar. Biti mali šaraf u jednoj moćnoj lokomotivi je veliko priznanje. Želim Vam da se izvučete iz finansijskih problema, da vas čitaoci još više vole, a da Vas konkurencija poštuje. Nek Vas i mrze – ni to nije loše.

Nekad je dobro imati nekog ko te mrzi, kao što je i obrnuto ponekad dobro.

Dobro je da ste mi dobro i dobro je da postojite.

Čestitam Vam značajan jubilej i šaljem Vam malo honorarne ljubavi. Vratićete kad budete imali.

Vaš,#Vladimir Dramićanin

(Vibova nagrada 2012)

***

Primite iskrene čestitke povodom značajnog jubileja – 110 godina izlaženja lista „Politika”. Nadamo se da ćete i u godinama koje dolaze biti još bolji i baviti se na profesionalan, istraživački način problemima sa kojima se susreće naše društvo, kao i do sada. Iskreno, #Pres služba Udruženja poslovnih žena Srbije

***

Iskrene čestitke glavnoj urednici i redakciji cenjenog dnevnog lista „Politika”, povodom 110 godina izlaženja, uz želje da „Politika ”i ubuduće bude najuglednije i najznačajnije glasilo u Srbiji i uzor novinarskog profesionalizma u svakom pogledu. S poštovanjem. Medija centar „Odbrana”

direktor, potpukovnik

Slavoljub M. Marković

***

Imao sam čast da u proteklih 30 godina u „Politici”, najboljem listu na Balkanu za sva prošla vremena, bude objavljeno dvadesetak mojih tekstova, od kojih su neki bili opremljeni fotografijom ili odlično pripremljenom i smislenom ilustracijom. Ponos i osećanje radosti u tim trenucima nije moguće rečima iskazati. Nadam se da će „Politika” kao nacionalna institucija, i posle 110 godina ponosne istorije nastaviti da osvetljava puteve nacionalnog i opštečovečanskog, civilizacijskog razvoja.

Uz iskrene čestitke za 110 jubilej, srdačno Vas pozdravljam.

Dr Milan M. Mišković, sociolog,

profesor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača  u Novom Sadu

***

Glavnoj urednici i celoj redakciji „Politike” čestitamo 110 godina tokom kojih ste informisali i obrazovali čitave generacije. Želimo Vam da još dugo trajete i da nastavite da postavljate najviše standarde, kako u medijima, tako i u celom društvu. U ime OTP banke, Gordana Perković, stariji savetnik za pi-ar i marketing

***

U svoje i u ime agencije Hedlajn, glavnoj urednici i članovima redakcije čestitam 110. rođendan i poželim da i u predstojećim godinama sarađujemo na obostrano zadovoljstvo. Srdačan pozdrav, Jelena Mitić-Palavestra

***

Poštovana „Politiko”, poštovana gospođo Smajlović, povodom 11 decenija postojanja čestitam Vam jubilej i želim još mnogo, mnogo decenija postojanja i opstajanja, na radost sadašnjih i budućih čitalaca.

Od svoje pete godine, od kada mogu samostalno da čitam, čitala sam zajedno sa roditeljima „Politiku”. Čitala sam stranu za decu. Kako sam odrastala, sve više je stranica „Politike” koje sam čitala. Sa „Politikom” sam proputovala celu planetu, zahvaljujući odličnim člancima Vaših dopisnika sa svih kontinenata.

Takođe sam saznavala, zahvaljujući Vašim dopisnicima, šta se dešava u svetu.

Zaista ste odlični. Nastavite tako i budite još bolji. U poplavi žute štampe nije lako opstati. Međutim, kvalitet će uvek opstati i trajati. Verujem da ćete imati sve više čitalaca, jer je krajnje vreme da se cene vrednosti.

Svim zaposlenim u „Politici” želimo mnogo uspeha i sreće u životu. Budite nam zdravi i uspešni!

Vaši višedecenijski čitaoci iz Podgorice: Vera Pavićević sa bratom Komnenom i njegovom porodicom (suprugom Vesnom, sinovima Stevanom i Nikolom, snahama Milicom i Anom i unukom Nađom (od 13 meseci).

***

Glavnoj urednici lično i svima zaposlenima i saradnicima čestitam lep jubilej – 110 godina „Politike”. Da „Politika” bude uspešna i verna, i za hiljadu godina doda još jednu nulu iza ovog jubilarnog broja.

„Politika” sitnim slovima govori o velikim i važnim stvarima. Njoj se veruje i kad je neutralna. Ona se čita i kada su tekstovi dugački. „Politika” se piše ćirilicom. Iz nje pamtimo tekstove a zaboravljamo ćirilicu. Iz „Politike” se uči i saznaje danas, i ponovo, posle mnogo godina čita, iz isečaka koje je neko sakrio između korica starih knjiga. „Politika” nas stalno podseća da pamtimo, vreme i dela koji život čine, koje ne smemo zaboraviti, da bismo znali šta želimo.

Najsrdačniji pozdravi,

Jovica Veljović

***

Glavnoj urednici i redakciji našeg najstarijeg dnevnog lista čestitamo 110.

godišnjicu izlaženja, uz želju da i buduće generacije informišete i obrazujete kao što ste to činili.

U ime „Knauf insulejšn”,

Srdačno,

#Marija Ilić

***

Sa velikim zadovoljstvom upućujemo čestitke povodom 110 godina uspešnog postojanja. Samo budite onakvi kakvi jeste – posebni i nenadmašni. Hvala vam što pratite naše aktivnosti!

Srećno i dugovečno!

#Marko Jelić,

generalni sekretar Društvo

srpsko-indonežanskog prijateljstva „Nusantara”

***

Čestitam „Politici” rođendan i želim uspeh u daljem radu. „Politika” je naša tradicija i tako će ostati.

Celog života je čitam sa zadovoljstvom, kao i moja porodica.

Sve najbolje želi Vam Beba Čabrilo

***

Osećam izuzetno zadovoljstvo što 65. godinu neprekidno drugujem sa „Politikom”.

U to ime čestitam Vam jubilej, sa željom da izlazite i narednih 110 godina i da ostanete omiljeni list svim svojim čitaocima.

Radomir Kukavica,

dipl. pravnik u penziji, Novi Grad, Republika Srpska

***

Već dugo godina smo verni čitaoci „Politike”, koja je najbolji svedok burnog i uglavnom teškog vremena kroz koje smo prolazili! Uredništvu, novinarima i zaposlenima u najstarijem dnevnom listu na Balkanu čestitamo značajan jubilej, sa željom da i narednih sto godina očuvate stečeni ugled i da nas i dalje revnosno obaveštavate o događajima koji nam predstoje!

S velikim poštovanjem:

Zorka i Branko Mesarović,

stari Beograđani

***

Kao verni čitalac „Politike” (a u našoj porodici se čita od 1904. godine!), slobodan sam da napišem nekoliko reči. Prvo, sve čestitke nesumnjivo najboljem dnevnom listu u Srbiji! Drugo, pažljivo sam pročitao sve dopise i komentare naših poznatih javnih radnika o „Politikinom” jubileju i kao čitalac mogu reći da afirmišu „Politiku”, ali slobodan sam da kažem da je tekst gospodina Bajndera najrealniji jer se seća i „Politike” iz gadnih vremena. Isto tako, tekst gospodina Jakšića, a posve odmeren i realan, i dostojanstven, visokoprofesionalni tekst gospođe Smajlović nemaju premca. Ta tri teksta nemaju suvišnih emocija i „euforije” (mada je to, mislim, dozvoljeno do neke granice kad se radi o velikom jubileju). Hvala „Politici!” Svakim danom je sve bolja i bolja! Moja čitalačka malenkost Vam čestita.

S poštovanjem

Dr Miodrag Lj. Ilić

***

Svaka vam čast. Za Vaših 110 godina prevazišli ste sve ostale dnevne listove, sa jedinstvenim tekstovima i uglavnom veoma dobrim novinarima. Vi ste moj najomiljeniji dnevni list, iako ga ne kupujem svakog dana. Uz Vas sam naučio da čitam (2005. sam počeo da čitam cele vesti kako bih uvežbao izgovor), a i sviđa mi se to što većina stvari možda jeste naporna, ali je sve objektivno i govorite uopšteno, jer u novinama ne sme biti ličnog mišljenja žurnaliste.

Takođe, zahvaljujem Vam na tome što ste svojim tekstovima uticali da budem bolji, i da ih sam lepo sastavljam. Krajem juna 2011. godine sam bio kod Vas, mada ću opet doći.

Vaš čitalac Arsenije Arsić (6/1 osnovne škole „Kralj Petar Drugi Karađorđević”, Vračar – Beograd)

***

Hvala Vam što postojite toliko godina. Bilo je teških godina, svetskih ratova, ružnih i tužnih devedesetih. Svega je bilo. A Vi ste i dalje sa nama. Imate verne čitaoce zato što vredite. Kvalitetniji ste od svih. Upoznao sam se sa vama još kao dečak. Otprilike onda kada je bilo svetsko prvenstvo u fudbalu u Meksiku. „Politiku” sam kupovao na trafici preko puta moje zgrade. „Politika”

je bila za komšije, dvoje starih ljudi... Te trafike više nema. A Vi ste retka konstanta. Prvo onaj miris, pa čudni prelom, ćirilica, ukrštenica uvek redovno numerisana. Uopšte mi nije bilo teško da se na Vas naviknem. Nikada nisam bacio pročitanu „Politiku”. To mi je nezamislivo. Toliko da znate. Pozdrav. Željko Šimšić, Višegrad

***

U ime studenata i profesora Visoke škole za vaspitače strukovnih studija u Aleksincu, i u svoje lično ime, želim da Vam čestitam veliki jubilej – 110 godina izlaženja lista, sa željom da i dalje budete uzorni, profesionalni i savesni u svom poslu. „Politika” je list svih generacija i ukusa, te se čita sa pravim zadovoljstvom i uživanjem. U nadi da ćete uspešno nastaviti tradiciju, na radost i dobrobit svih nas, srdačno Vas pozdravljam!

Dr Stojan Obradović,

direktor Visoke škole za vaspitače strukovnih studija u Aleksincu

***

Svim zaposlenima čestitam sto deseti rođendan. Tradiciju čitanja „Politike”

nasledio sam od predaka. Dan mi počinje sa „Politikom”. Počastvovan sam što sam saradnik „Politike”. Svaki objavljeni dopis u listu „Politike” je privilegija.

Za „Politiku” su uvek pisala najbolja novinarska pera Srbije. Mnogi tekstovi objavljeni u „Politici” su antologijski.

Sa poštovanjem,

Slobodan T. Petrović,

Kladovo

***

Veliko mi je zadovoljstvo što kao verni čitalac „Politike”, još iz doba kada sam bio student Beogradskog univerziteta sedamdesetih godina pa do danas, uredništvu lista i svim zaposlenima čestitam jubilej – 110 godina izlaženja lista. Malo je država u Evropi, pa i u svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom i uspešnom tradicijom. Svaka čast!  Vaša izdanja uz „Politiku” – Magazin, Potrošač, Zdravlje, Kultura umetnost nauka, TV revija, Kuvar, Auto svet itd. – mnogo su korisna svim čitaocima, ali i njihovim komšijama koji ih uredno pozajmljuju ili što bismo rekli – idu od ruke do ruke.  Listu „Politika” želim uspešan rad u budućnosti , koji će vam doneti mnogo priznanja kao i do sada.

Srećni su čitaoci koji imaju jedan ovakav list. S poštovanjem, #Radoman Purić Pljevlja

***

Drage kolege, čestitam Vam jubilej. „Politiku” sam „upoznao” kao osnovac, u malom mestu nadomak Murina u Crnoj Gori. „Druženje” sa „Politikom” sam nastavio u vojsci, u Požarevcu, pa zatim u Zadru, Zagrebu i najduže, decenijama, u Borovu, odakle sam se povremeno javljao kao dopisnik. Krajem osamdesetih godina izveštavao sam za „Politiku”  sa takmičenja najboljih sportskih pilota Jugoslavije. Još jednom sve najbolje povodom jubileja najboljih i najstarijih novina na Balkanu, meni omiljene „Politike”.

Božidar Markotić,

novinar, Borovo

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi