Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Autogol za pamćenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 02. 2014.

Autor: Danko Smukov Izvor: Danas

Autogol za pamćenje

Feketić 2014. Snežni nanosi blokirali su puteve, u kolima zavejali žitelje i slučajne namernike. Svi su se podigli da pomognu: vojska, policija, specijalci, Novak Đoković i – najodgovorniji za čitavu akciju - Aleksandar Vučić!

 

U najcenzurisanijem internet klipu od kad postoji interneta u Srbiji - prvi potpredsednik Vlade, gologlav, u farmerkama i kaputu, prenosi povećeg dečaka od jednog spasioca do drugog. Ovaj poslednji ga zatim odnosi u tek pristigli helikopter. Čitava spin majstorija je, međutim, toliko providna, katastrofalna u svojoj izveštačenosti, da će se zasigurno naći u nekim budućim udžbenicima za odnose sa javnošću kao primer nesvakidašnje uspelog autogola.

Nije nikakvo čudo što se neki - očigledno poveći - Vučićev tim iz petnih žila upeo da ovaj materijal ukloni sa interneta i pravo je iznenađenje u kojoj su meri u tome bili uspešni! Čitava akcija blokiranja će, međutim, samo razbuktati radoznalost načelno apolitičnih i nedovoljno zainteresovanih, istovremeno bacajući neverovatno negativno svetlo na medijsku etiku SNS. O indirektnoj potvrdi nameštenog spasavanja da ne govorimo.

Svaka medijska inicijativa SNS u poslednjih nekoliko nedelja čini se izuzetno kontraproduktivnom (napadi na Radulovića, pritisak na B92 i sl). Izgleda, zapravo, da njihovim konkurentima uopšte i nije potrebna kampanja: dovoljno je da SNS radi ono što radi.  

Još samo da Tadić nije ušao u tu maničnu fazu samodokazivanja... gde bi im bio kraj!

Autor je stručnjak za marketinške komunikacije

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi