Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Mentalno razgibavanje” neće biti na B92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 02. 2014.

Autor: K. Đ. Izvor: Politika

„Mentalno razgibavanje” neće biti na B92

Popularna emisija „Mentalno razgibavanje” koja je skinuta sa programa Radija B92 krajem decembra neće se više emitovati na talasima „devedesetdvojke”, potvrdio nam je juče Darko Mitrović, jedan od autora ove emisije.

 

– „Mentalno razgibavanje” odlazi u penziju. Došlo je do obostranog prekida saradnje i sada svako ide na svoju stranu. Žao nam je što moramo da saopštimo da se „razgibavanje” više neće emitovati ni na jednoj radio-stanici. Da parafraziram bivšeg predsednika Srbije: vidimo se u nekom drugom filmu, odnosno radio-emisiji  – rekao je Mitrović.

Juče je, podsećanja radi, trebalo da istekne druga produžena pauza „Mentalnog razgibavanja” na koju je ova emisija poslata 26. decembra, kada su popularni voditelji Dare i Mare na svom tviter profilu napisali da je emisija skinuta sa programske šeme Radija B92 zbog neprikladnih političkih tema.

Jedan od autora Marko Stepanović rekao je tada UNS-u da su ih veče pred emitovanje emisije pozvali sa radija i pitali da li će se sutra baviti Aleksandrom Vučićem.

„Potvrdili smo i nakon sat vremena nam je javljeno da sutra ne dolazimo na posao i da smo na prednovogodišnjoj pauzi”.

Medijska kuća B92 je nakon toga obavestila javnost da od 26. decembra do 13. januara 2014. godine na zasluženi odmor odlaze emisije „Mentalno razgibavanje”, „Brakus od tri do pet”, „Hulahop”, „Kažiprst”, „Dnevnik” i „Život kao takav” i dodali da „nije u pitanju nikakva cenzura”.

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, ova medijska kuća je 11. januara izdala saopštenje za javnost u kojem se navodi da će ova emisija biti sastavni deo nove programske šeme Radija B92, koja startuje početkom februara.

Međutim, saradnja autora i medijske kuće je raskinuta, a direktorka programa Radio B92 Ana Martinoli za „Politiku” je kratko rekla da će sve informacije o prolećnoj šemi Radija B92 biti saopštene ove nedelje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi