Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Suvajdžić svedok u istrazi za ubistvo Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 02. 2014.

Izvor: Danas, Tanjug, RTV

Suvajdžić svedok u istrazi za ubistvo Ćuruvije

Tužilačka istraga za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije trebalo bi da se nastavi danas saslušanjem novih svedoka, a kako pišu beogradski mediji, biće saslušan Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi. Suvajdžić je uhapšen u akciji Sablja nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003, ali je dobio status svedoka saradnika i prema nekim izvorima, živi u posebnom programu za zaštitu u inostranstvu, navodi "Danas".

 

Suvajdžić je u nekadašnjem zemunskom kriminalnom klanu bio zadužen za logistiku - iznajmljivanje stanova, kuća i automobila.

Kako pišu "Novosti", Suvajdžić će biti doveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal gde bi trebalo da ispriča sve što mu je poznato u vezi sa Ćuruvijinim ubistvom.

U petak je saslušan prvi svedok, takođe saradnik u procesu za Đinđićevo ubistvo, Dejan Milenković Bagzi.

"Blic" piše da se očekuje da se Suvajdžić nadoveže na njegov iskaz da su Milorad Ulemek Legija i Dušan Spasojević hteli da ubiju Ratka Romića, osumnjičenog aktera u ubistvu Ćuruvije i Miroslava Kuraka, koji se tereti da je ubio Ćuruviju.

Osim Romića i Kuraka osumnjičeni su tadašnji šef DB-a Radomir Marković kao naredbodavac i Milan Radonjić, u to vreme šef beogradskog DB-a.

Istraga je pokrenuta nakon što se došlo, prema rečima specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića, do novih elemenata, u vidu svedočenja Milorada Ulemeka Legije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi