Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kad Živković cepa Kurir
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 02. 2014.

Autor: Snežana Čongradin Izvor: Danas

Kad Živković cepa Kurir

Godinama unazad, Zoran Živković je mogao da pronađe, verovatno, priličan broj razloga zbog kojih je javno, pred kamerama, bio u prilici da pocepa dnevne novine Kurir. Te novine su nebrojeno puta objavljivale neistine, vodile prljave kampanje protiv političara i javnih ličnosti, nemajući obzira prema njihovim porodicama, okolnostima, ni čemu.

 

Međutim, Zoran Živković tada nije bio u predizbornoj kampanji, nije se kandidovao ni za kakve funkcije, a što je najvažnije, u centru pažnje Kurira nije bio - on.

Da li bi, u tom smislu, bilo preterano očekivati od onoga ko pretenduje da zauzme poziciju nekoga ko bi trebalo da radi u javnom interesu građana, štiti ih i zastupa naspram bezakonja i javnog amorala - da javno reaguje cepajući dnevne novine kako bi stao u zaštitu onih koji nemaju nikakve političke i druge vrste moći da se brane?

Verovatno bi, iako to u okolnostima opšteg nemara i gubitka vrednosti, zvuči izlišno. To je jedini, ali ogroman problem u vezi sa ovim performansom Zorana Živkovića. Te pocepane dnevne novine su nebrojeno puta dovodile baš takve, nemoćne i nezaštićene političkim uticajem ljude u, blago rečeno, vrlo nezgodne položaje.

Podstrekavajući nasilje nad manjinskim grupama, pripadnicima drugih nacionalnosti, kao i običnim ljudima u različitim situacijama, Kurir odavno stoji na vrhu sramote srpske štampe, bez obzira na to što mu se manje više i drugi primerci približavaju.

Da je Zoran Živković, recimo, sazvao konferenciju za novinare kada je Kurir „razvlačio“ iz dana u dan ožalošćene roditelje tek preminule devojčice Tijane, izvrgavajući ih najpodlijem ruglu - te, stao u njihovu zaštitu i cepanjem lista zatražio da se sa time odmah prestane, čini se da bi stekao naklonost biračkog tela. Ovako, preterana briga za sebe i svoj integritet izaziva suprotan efekat.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi