Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pljunuti Tijanić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 02. 2014.

Autor: Radivoj Cvetićanin Izvor: Danas

Pljunuti Tijanić

Sezonu pljuvanja otvorio je Vladimir Popović. (A i ko bi drugi.)

Bivšeg predsednika države nazvao je klovnom. Otišao je Tijanić, otišao je, na drugi način, i Šešelj, ali ostao je, eto, taj gospodin da demonstrira kako je praktikovanje javne pristojnosti kod nas još nekako u povoju. To nam je tema.

Promenu je najavio Vučić. Obećao je pozitivnu kampanju i govor o sebi umesto govora o drugima. Zazvučalo je lepo, ali - odmah se pokazalo - teško ostvarivo.

Već na uvodnoj sednici stranke dohvatio se jednoga kvarcovanoga lika, i nije ga puštao deset minuta. Bojan Pajtić? Naravno on, ali to što on kobajagi nije on trebalo je da kaže da će mimikrija uvredu učiniti podnošljivijom. Institut koji Vučiću daje intelektualne usluge u tome greši: ne može se nepristojnost izraziti pristojno.

Nećemo - iz razloga koje je suvišno navoditi - u ovu priču staviti Vesnu Pešić, mada bi, možda, zasluživala da se u njoj nađe, onom izjavom o žutoj mafiji.

Kašikaru koja je doletela u dvorište firme za koju u ovoj kampanji radi hitrinom skojevke vratila je nazad. Iskusno. 

Ali zato nećemo iz ovog teksta isključiti Zorana Živkovića, mada ni on nije čovek kome se ne bi mogli dati neki krediti. Pokazao je da se još nije rešio kratkog fitilja na koji se pali. Kako god, njegovo javno cepanje Kurira otvara dva pitanja.

Prvo: zašto ga nije cepao kad je Kurir odvratno pisao (a pisao je) i o drugima? I drugo: šta je sledeće?

Dosta je za danas, mada tu nije kraj. Ako vam se možda i učinilo, ovaj autor nije imao ambiciju da bude ničiji učitelj bontona. Ta i sam je ovde bio pustio jeziku na volju! Ali ga, svestan toga, odmah vraća pod kontrolu, hoteći da kaže: mogu, a neću. Te dve reči vidi dovoljnima da ovu kampanju učine da ipak bude fer.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi