Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tačno je, pričali smo sa Đilasom o koaliciji!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 02. 2014.

Autor: Biljana Bojić Izvor: Kurir

Tačno je, pričali smo sa Đilasom o koaliciji!

Jahja Fehratović, predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, iza koje stoji Muamer Zukorlić, bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji, potvrdio je pisanje Kurira da je DS Dragana Đilasa pregovarao s tom partijom o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Ostaje zato nejasno zašto je Zoran Živković, bivši premijer i lider Nove stranke, inače novi koalicioni partner DS, izgubio živce kad je to pre tri dana objavio naš list. Podsetimo, on je demonstrativno pocepao Kurir i izneo niz uvreda na račun našeg lista.

Nije postignut dogovor

- Bilo je razgovora na tu temu, ali nije postignut nikakav dogovor. Sasvim je normalno da se pre izbora vode razgovori o predizbornim koalicijama i drugim vidovima saradnje - kazao je za naš list Fehratović, koji nije želeo da otkrije imena pregovarača:

- Razgovori su vođeni na srednjem nivou, ali je neprimereno da bez saglasnosti učesnika iznosim njihova imena.

Na pitanje zašto Đilasov DS i njihov koalicioni partner Živković kriju da su pregovarali sa BDZ Sandžaka i imaju problem da to javno priznaju, Fehratović kaže da to treba da odgovore demokrate.

- Svako ima svoju politiku i svoje političke razloge. Bošnjačka demokratska zajednica sve što radi čini transparentno i nema razloga da krije bilo koju od svojih aktivnosti. Na ovo pitanje odgovor mogu dati predstavnici Demokratske stranke - kaže lider BDZ Sandžaka.

Živkovićev potez osudila je celokupna politička i stručna javnost i ugledni pojedinci (pogledaj strane 4-5). Upravni odbor Asocijacije medija izrazio je protest zbog postupka Živkovića, koji je na konferenciji za novinare pocepao primerak dnevnih novina Kurir, jer smatra da je to, nezavisno od motiva, neprimereno demokratskom poretku i suprotno njegovim temeljnim principima.

Protest Asocijacije

- Kao poslovno udruženje, Asocijacija medija se ne bavi uređivačkom politikom svojih članica, niti spori pravo na javno kritičko mišljenje, ali se načelno protivi političkim postupcima svih aktera na javnoj sceni, posebno u vreme izbornih kampanja, kojima se nanosi šteta izdavačima i ugrožava njihov rad - navodi Asocijacija i ističe da istovremeno očekuje od svih svojih članica da se pridržavaju profesionalnih standarda i striktno poštuju novinarski kodeks:

- Ukoliko bilo koja organizacija ili pojedinac smatraju da je neka od članica Asocijacije prekršila kodeks, mogu da se obrate za zaštitu Savetu za štampu, ali ne i da vode kampanje protiv izdavača i njihovih čelnih ljudi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi