Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Žuti Šešeljizam
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 02. 2014.

Autor: Dragan J. Vučićević Izvor: Informer

Žuti Šešeljizam

Legalizovani drugosrbijanski fašizam zablistao je ove nedelje u svoj svojoj raskošnoj nakaznosti. Najpre je prošlog vikenda PPV Vučić na prekom sudu žutog medijskog podzemlja osuđen na političku smrt samo zato što je otišao da pomogne zavejanim putnicima kod Feketića, da bi već u sredu kandidat DS za premijera Zoran Živković alijas Zoki Bunda „demokratski“ pocepao „Kurir“ nasred konferencije za štampu.

 

Na ta dva primera jasno se mogao iščitati društveni obrazac po kome je „prvima“ dozvoljeno sve, a „drugima“ ništa. Obrazac po kome „demokrate“ sakrivene iza evropejske mantre mogu da, potpuno nekažnjeno, primenjuju inkvizitorske metode prema svima koji se ne uklapaju u njihovu modlu... Suočeni, dakle, s nikad manjim rejtingom i urušavanjem parapolitičkog sistema u kome su decenijama lično profitirali prodajući nam muda za bubrege, „demokratski jurišnici“ primenjuju najcrnje šešeljističke metode sve u pokušaju da dokažu da je u Srbiji zavedena diktatura od koje nas, sinje kukavce, samo i jedino oni mogu spasti!?!

Već sam u saopštenju Nacionalne asocijacije izdavača upitao, al’ moram da ponovim: Šta bi bilo da je, na primer, Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare pocepao patriotiše cajtung „Blic“? Da li bi i tada baš svi beogradski novinarski uglednici ćutali? Da li bi i tada uvaženi analitičari imali reči razumevanja? Da li bi i tada Vukašin NUNS Obradović branio Stefanovića od zlog tabloida?! Ili bi, može biti, drugosrbijanska kamarila drečala tako i toliko da bi već i Štefan File himself osudio napad na „slobodu medija“?! Ili, da probamo ovako: Šta bi bilo da je, kojim čudom, Bojan Pajtić u prošlu subotu ujutro otkazao kvarcovanje i otišao na smetove? Da li bi se i sa njim sprdalo vaskoliko medijsko podzemlje, da li bi i on iz prve bio proglašen za prevaranta i zlog diktatora?!

Vaš odgovor je? Fašizam? Aparthejd? Segregacija? Nazovite to kako hoćete, ali morate biti Dragoljub Mićunović da ustvrdite da ovo što danas rade „demokrate“ ima bilo kakve veze sa demokratijom. Oni, da se ne lažemo, samo pokušavaju da spasu svoje političko preduzeće od stečaja i likvidacije. I zato su spremni na sve. I zato, kao što rekoh prošle subote, očekujte neočekivano.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi