Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Srpska telefonija i TV signal na Kosovu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 02. 2014.

Izvor: Pregled, Tanjug

Srpska telefonija i TV signal na Kosovu

Srbija će na teritoriji Kosova biti zastupljena svim vidovima telekomunikacija, počev od fiksne i mobilne telefonije, do digitalnog TV prenosa, piše juče prištinski dnevnik „Tribuna“.

O tome su se dogovorili kosovska i Vlada Srbije, navodi list precizirajući da  će odluka biti potpisana sutra u okviru dokumenta plana delovanja Telekoma, u  koji je imao uvid.

Od dana kada Kosovo bude dobilo trocifreni telefonski kod, njegova vlada je obavezna da u roku od 12 meseci omogući prisustvo telefonskog operatera Srbije sa stalnom licencom za koju će biti raspisan tender u skladu sa standardima  EU, precizira prištinski dnevnik.

I pre nego što Kosovo dobije telefonski kod, srpski operater mobilne telefonije će na Kosovu imati privremenu licencu koja će važiti najmanje do januara 2015. godine. Sporazum takođe predviđa i srpske operatere za prenos televizijskih signala, uključujući i digitalni zemaljski prenos, navodi „Tribuna“. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi